Evenimentul Zilei > Vremea > CEA MAI GREA IARNĂ din ISTORIE. PROGNOZA care a dat ANM peste cap – NIMENI din ROMÂNIA nu credea că va prinde ACEASTĂ ZI
CEA MAI GREA IARNĂ din ISTORIE. PROGNOZA care a dat ANM peste cap – NIMENI din ROMÂNIA nu credea că va prinde ACEASTĂ ZI

CEA MAI GREA IARNĂ din ISTORIE. PROGNOZA care a dat ANM peste cap – NIMENI din ROMÂNIA nu credea că va prinde ACEASTĂ ZI

Este cea mai grea iarnă din istoria României ANM a emis o nouă alertă de ninsori, polei şi vânt! Se anunţă ninsori record şi ger, iar un nou ciclon cu aer polar va lovi România. Sunt vizate 32 de judeţe şi municipiul Bucureşti.

Potrivit ANM, în săptămâna viitoare 19-25 noiembrie, temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă în regiunile estice, sudice și parțial în cele centrale, iar în restul țării vor fi în general apropiate de mediile multianuale ale săptămânii. Cantitățile totale de precipitații vor fi cel mai probabil excedentare în regiunile sudice, estice și local în centrul țării, iar în restul teritoriului se vor situa în jurul mediilor climatologice ale săptămânii.

Vremea din săptămâna viitoare 19-25 noiembrie 2018 aduce temperaturi maxime și minime la București ce se încadrează între 7 grade și -5 grade Celsius. La munte, valorile termice ating -6 și 6 grade Celsius, scrie Antena1.

Trei oameni şi-au pierdut viaţa în doar câteva ore. La 20 de kilometri de Botoşani, o maşină cu şase oameni s-a izbit de un microbuz pe carosabilul acoperit de zăpadă şi gheaţă. O mamă de 34 de ani a murit pe loc. Fusese luată la ocazie din Focşani.

Estul ţării a fost cel mai grav afectat de ninsori. Au fost blocaje pe zeci de drumuri. La intrarea în Bacău, şoferii au stat pe loc cu orele.

Chiar şi o ambulanţă care transporta un pacient la spital a rămas blocată pe un drum din Vrancea. Iar pe o stradă din Iaşi, zăpada s-a topit şi s-a tranformat într-un strat gros de polei. Un autobuz şi mai multe maşini nu au mai putut înainta.