Evenimentul Zilei > International > Cea mai furată mașină din Germania este un model de lux. Polițiștii germani sunt de-a dreptul îngroziți
Cea mai furată mașină din Germania este un model de lux. Polițiștii germani sunt de-a dreptul îngroziți

Cea mai furată mașină din Germania este un model de lux. Polițiștii germani sunt de-a dreptul îngroziți

Poliția din Germania a transmis că cea mai furată mașină, este un model de lux de la Range Rover.

Mașina are o linie foarte frumoasă, fapt ce îi atrage pe hoți ca un magnet. Polițiștii germani susțin că doar în 2020, au fost furate 10.697 de autoturisme Range Rover Velar, care erau asigurate la diverse societăți de asigurare. Deși numărul de furturi este în scădere, totuși acest model de mașină rămâne pe locul întâi al topului realizat de polițiștii nemți.

„În 2020 s-au înregistrat cu 3.602 furturi de mașini mai puțin decât în 2019, dar tot este un lucru foarte grav. Nu înțelegem de ce acest model îi atrage așa de tare pe hoți”, a spus un șef din Poliția din Berlin.

Cele mai multe Range Rover Velar au fost furate chiar de la Berlin, capitala Germaniei. Statistica Poliției arată că doar din capitala Germaniei, în 2020 au fost furate de 2.267 autoturisme din acest model. Prejudiciul de care vorbesc polițiștii berlinezi trece de 50 de miloane de euro.

Topul mașinilor furate din Germania

Acest model de lux, ocupă locul unu al celor mai furate mașini, cu 15,5 cazuri la 1.000 de automobile asigurate. Valoarea medie a prejudiciului a fost estimată la aproximativ 52.000 de euro.

Locul al doilea în clasamentul celor mai furate mașini în 2020 în Germania este ocupat de modelul autohton BMW X6, cu o medie de 9 cazuri de furt. Valoare medie a prejudiciului a fost estimată la 45.408 euro.

Cel de-al treilea loc în topul celor mai furate mașini din Germania în 2020 a fost ocupat de sedanul fastback KIA Stinger. Acest model de mașină a înregistrat o rată a cazurilor de furt de 6,7 și o valoare medie a prejudiciului de 31.738 euro.

SUV-urile cele mai furate mașini

Se pare că hoților le plac mașinile mai mari, modelele de teren, fabricate de nume mari din industria auto. În afară de Range Rover Velar, alte tipuri de mașini căutate de hoți sunt Lexus NX – 4,4 cazuri și Toyota Land Cruiser – 4,3 cazuri.

De asemenea, pe lista hoților după Range Rover Velar, mai apar și mașinile Porsche dar și Mazda. Nici Toyota Prius, acestea fiind ieftine și ușor de vvândut pe piața est europeană și în Rusia.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.