Cea mai frumoasă femeie din lume vine în România

Revista presei.

Libertatea

Cea mai frumoasă femeie din lume vine în România

Miss Universe 2008, frumoasa venezueleancă Dayana Mendoza, vine în România, informează agentiadepresamondena.com. Modelul va face parte din juriul care va desemna concurenta României la celebrul concurs.

Tinerele care doresc să se înscrie în competiţie mai au doar două zile la dispoziţie şi o pot face fie pe site-ul oficial, www.missuniverseromania.com, fie la Băneasa Shopping City. Preselecţia celor 24 de finaliste va avea loc în zilele de 13 şi 14 iunie, iar din 27 iunie concurentele vor fi protagonistele unui show de televiziune transmis de TVR 1. România Liberă

Şefii sportului: politicieni şi cârciumari

Ministrul Monica Iacob Ridzi poate fi "mandra" de ce a realizat in sportul romanesc: a pus in toate fotoliile judetene de conducere slujbasi ai partidelor aflate la putere. PSD si PDL si-au impartit frateste posturile de sefi ai directiilor Judetene de sport (DJS), iar asa-numitul "examen" pentru ocuparea posturilor, dar si pentru conducerea cluburilor sportive departamentale, s-a dovedit a fi un simulacru. O mascarada, o piesa de teatru cu final asteptat.

Asistenta medicala, carciumar, profesor de economie, om de afaceri, consilier personal, profesor universitar (doctorand la Facultatea de Geopolitica), politist, lider de organizatie PSD sau PDL de femei, sef de organizatie de tineret, inginer cu specializarea calitatea produselor alimentare s.a.m.d. – asa arata nomenclatorul meseriilor pentru sefii... directiilor judetene de sport din Romania!

Cotidianul

Preoţii de la Bruxelles pupă deja portofelul lui Becali

Alegerea patronului Stelei în Parlamentul European este privită cu entuziasm de preoţii români ai celor două biserici din capitala Belgiei. Unul dintre ei speră că Becali îl va ajuta să cumpere o biserică.

Patronul Stelei, Gigi Becali, este aşteptat precum Mesia la Bruxelles de preoţii celor două biserici ortodoxe româneşti din capitala Belgiei. Aceştia văd în alegerea patronului Stelei - arhicunoscut pentru generozitatea sa faţă de Biserică - în scaunul de europarlamentar ocazia perfectă de a scăpa de toate grijile legate de bani şi de cea a lipsei locaşurilor de cult pentru cele câteva mii de credincioşi ortodocşi români din oraş.

Jurnalul Naţional

Conflict diplomatic între Bundestag şi Primăria Lipova

Susanne Kastner, vicepreşedinte al Parlamentului german, s-a aflat la Lipova la sfârşitul săptămânii trecute. În oraşul din judeţul Arad îşi au sediul mai multe fundaţii germane de caritate. Susanne Kastner îl acuză pe primarul din Lipova, Jurcă Marius Florin, că ar fi ţipat către delegaţia germană şi le-ar fi adus jigniri.

În replică, primarul Jurcă susţine că nu a ţipat la nimeni, ci doar a pus la punct o persoană din delegaţie care a făcut traducerea şi care a început scandalul în biroul său. Între timp, vicepreşedintele Bundestag-ului a redactat o scrisoare către premierul Emil Boc şi către alţi înalţi oficiali români, dar şi germani. Miza scandalului este investiţia propusă de către germani pentru amenajarea unor locuri de joacă în parcurile din Lipova. Adevărul

Jecmăneala de la sfârşitul anului şcolar

Un părinte care are un elev în clasa I plăteşte între 100 şi 200 de lei pentru serbarea de sfârşit de an. Finalul anului şcolar a devenit la fel de costisitor ca şi începutul. Toţi părinţii trebuie să plătească pentru albume foto, cărţi date ca premii şi cadourile profesorilor.

Un album foto cu toţi colegii de clasă costă 45 de lei. O carte pentru premiu, între 15 şi 20 de lei. O robă de absolvent, dacă este închiriată, costă 15 lei, dacă nu, sare de 300 de lei. Un buchet de flori pentru doamna, plus banii de „atenţie”, plus sucurile şi prăjiturelele, încă 30 de lei. Totalul sumei pe care o are de plătit părintele unui elev de şcoală la sfârşitul anului sare lejer de 100 de lei.

Gândul

200 miliarde de euro şi 100 de ani ne despart de media UE de drumuri Pentru a ajunge din urmă ţările vest-europene din punctul de vedere al dezvoltării infrastructurii rutiere, România ar avea nevoie de investiţii de 180-210 miliarde de euro eşalonate pe următorii 100 de ani, consideră specialiştii companiei de consultanţă AT Kearney, care au realizat un studiu pe această temă.

„Din această sumă totală, calculată la preţurile actuale ale materialelor de construcţii şi care include şi drumurile naţionale, şi cele judeţene şi comunale, 30-40% ar fi necesar pentru construcţia de autostrăzi“, a declarat pentru Gândul consultantul Ion Cârciumaru, autorul studiului. Făcând o medie, rezultă că România ar trebui să aloce în fiecare an, din resurse proprii, din finanţări europene sau din credite externe aproximativ 600 milioane de euro pentru a construi autostrăzi. Ziua

Firmele rugate să nu producă şomeri

Guvernul Privat se plange de fiscalitate si birocratie, de rigiditatea Codului fiscal si de slaba pregatire a absolventilor. Salariile mari ale bugetarilor - nemultumirea privatilor.

Firmele care isi vor pastra numarul de angajati la sfarsitul anului sau care vor avea un numar mai mare de angajati ar putea sa beneficieze de deduceri fiscale. Ministrul Muncii, Marian Sarbu (foto), prezent la intalnirea "Guvernul Privat - Planul anticriza pentru piata muncii", organizata de Business Standard, a promis ca va analiza impreuna cu Minis­trul Finantelor posibilitatea reducerii unor contributii ale agentilor economici, precum si unele masuri pentru micsorarea birocra­tiei, dar si eventuale mo­dificari ale Codului Muncii.