Cea mai extravagantă mâncare preparată de bucătarii români. Costă o avere!

Cea mai extravagantă mâncare preparată de bucătarii români. Costă o avere! sursa foto. EVZ

O porție de friptură de pui Lamborghini, cea mai rară specie de găină din lume, este atracția restaurantelor românești, ea costând până la 300 de euro

O mâncare neobișnuită este tot mai preferată în bucătăriile din România, aceasta fiind ultima preferință a celor cu bani!  Este vorba de friptura de pui Lamborghini, care are carnea neagră ca pana corbului, anunță antena3.ro/ . O porție din acest pui poate costa chiar și 300 de euro, având beneficii pentru sănătate, contribuind la regenerarea globulelor albe dar fiind indicată să fie consumată și de persoanele care suferă de diabet sau anemie.

Puiul Lamborghini este cea mai scumpă specie de găini din lume, un astfel de exemplar putând costa până la 2.500 de euro. Găina face parte din specia cea mai rară din lume, Ayan Cemani, fiind numită astfel de indonezieni. Puiul Lamborghini a fost descoperit în insula Java, în satul Cemani, satul fiind unul din numele de denumire al speciei, în timp ce cuvântul " Ayan" înseamnă găină. Găina este o specie extrem de  rară care se înmulțește foarte greu, un exemplar având doar câțiva pui pe parcursul vieții. Culoarea găinii, care a făcut-o celebră, este determinată de o anomalie genetică care conduce la producerea unei cantități mari de melanină.

Ne puteți urmări și pe Google News