Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai controversată teorie din spatele serialului Squid Game. La ce s-au uitat, de fapt, zeci de milioane de fani
Cea mai controversată teorie din spatele serialului Squid Game. La ce s-au uitat, de fapt, zeci de milioane de fani

Cea mai controversată teorie din spatele serialului Squid Game. La ce s-au uitat, de fapt, zeci de milioane de fani

Propaganda comunistă nord-coreeană condamnă un serial produs de Netflix în Coreea de Sud, prezentându-l drept „o imagine fidelă a societății corupte și imorale” din țara vecină.

Noul serial sud-coreean „Squid Game”, care în traducere se numește „Jocul calamarului”, a devenit un fenomen global. Acesta este urmărit de milioane de abonați ai platformei de streaming Netflix.

În acest context, site-ul propagandist din Coreea de Nord Arirang Meari a publicat un articol destinat cititorilor din Correa de Nord, potrivit căruia serialul produs de Netflix prezintă realitatea crudă a societăţii din ţara vecină, după cum relatează EFE. Materialul este menit să înfiereze capitalismul sălbatic care îi aduce pe oameni în situații dramatice.

Ce spune propaganda din Coreea de Nord

Site-ul nord-coreean Arirang Meari este cunoscut pentru criticile la adresa societăţii sud-coreene. În articolele publicate se promovează, de exemplu, ideea că industria muzicală din ţara vecină îi „transformă în sclavi” pe artişti. Aceasta pentru a crea starurile aşa numitului gen K-Pop.

„Se crede că motivul pentru care serialul de televiziune Squid Game are un succes atât de mare în rândul spectatorilor este pentru că prezintă realitatea societăţii capitaliste din Coreea de Sud”, susține autorul articolului de propagandă comunistă.

Potrivit Arirang Meari, seria „prezintă grafic situaţia a sute de persoane forţate să trăiască o viaţă infernală sub povara unor datorii copleşitoare”. Articolul consideră că această ficţiune prezintă „o societate inechitabilă în care persoanele sunt tratate ca nişte piese de şah”. Autorul subliniază că oammenii din societatea capitalistă, din țara vecină, au ajuns într-o asemenea situație deoarece „corupţia şi neruşinarea imorală sunt un lucru obişnuit”.

Povestea serialului care a devenit fenomen global

Serialul Squid Game a fost scris şi regizat de Hwang Dong-hyeok și produs de Netflix. Acesta prezintă povestea lui Seong Gi-hun, un bărbat din Seul de vârstă mijlocie şi împovărat de datorii. Eroul seriei se decide să participe la un concurs macabru şi misterios în care un singur câştigător va lua un premiu de mai multe milioane de dolari.

Lansat pe 17 septembrie 2021, Squid Game (Jocul Calamarului), a ajuns numărul 1 în peste 90 de țări, seria fiind comparată cu „Jocurile foamei”. Serialul a fost scris încă din 2009, însă nici un studio de film nu și-a asumat producerea sa considerând că este foarte violent.

Succesul seriei poate fi explicat și din prisma faptului că este foarte actual și prezintă situațiile de inechitate socială care îi determină pe oameni să ia măsuri disperate.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: