Evenimentul Zilei > Social > Cea mai bună actriță, amendată 46 de milioane de dolari. Nu mai are dreptul de a primi roluri. Ce reguli a încălcat în China
Cea mai bună actriță, amendată 46 de milioane de dolari. Nu mai are dreptul de a primi roluri. Ce reguli a încălcat în China

Cea mai bună actriță, amendată 46 de milioane de dolari. Nu mai are dreptul de a primi roluri. Ce reguli a încălcat în China

Cea mai bună actriță a fost amendată cu 46 de milioane de dolari. În plus, serialul a fost interzis, iar producătorii au primit ordin să nu-i mai ofere roluri.

Autoritățile fiscale din Shanghai au amendat vineri pe Zheng Shuang cu 46,1 milioane de dolari pentru evaziune fiscală și venituri nedeclarate între 2019 și 2020 în timp ce filma un serial TV, potrivit unui comunicat online.

Zheng Shuang este acuzată că a ascuns o parte din plata, considerată excesivă, primită pentru rolul dintr-un serial de succes. Ca pedeapsă suplimentară, serialul a fost interzis iar producătorilor li s-a ordonat să n-o mai distribuie pe Zhang în filme.

Măsurile par să se înscrie într-o ofensivă împotriva aşa-zisei culturi haotice a celebrităţilor care, potrivit guvernului chinez, perturbă ordinea socială.

Actrița a devenit celebră după rolul din remake-ul de succes „Meteor Shower”

Astfel, s-a interzis publicarea de topuri ale vedetelor şi votarea pe internet pentru concursuri muzicale, iar cluburile de fani vor fi supuse unor reguli severe.

Cea mai bună actriță chineză a amendat 46 de milioane de dolari pentru evaziunea fiscală

Zheng, în vârstă de 30 de ani, a devenit un nume cunoscut în China, după ce a jucat în remake-ul de succes al dramei taiwaneze din 2009 „Meteor Shower” și după o serie de filme și filme de succes.

Administrația de stat pentru radio, film și televiziune a adăugat că are „toleranță zero” pentru evaziune fiscală, „plată ridicată” și „contracte yin-yang”, referindu-se la contractele ascunse utilizate în mod obișnuit în showbiz-ul chinez pentru a ascunde plata reală a actorilor.

Mass-media de stat a intrat în exces, cerând schimbări în cultura divertismentului din China.

De ceva vreme, eșecurile morale ale artiștilor și încălcările legale au atras atenția în societate, a declarat marți radiodifuzorul de stat CCTV.

„Trebuie să redăm publicului un mediu literar și artistic curat și vertical”

Joi seara, în urma căutării numelui Zhao, o actriță extrem de populară, cunoscută și sub numele de Vicky Zhao, au fost cenzurate de pe site-urile de streaming video chineze importante.

Numele ei a fost brusc eliminat din distribuţia unor seriale TV importante, în timp ce un forum dedicat actriței pe platforma de socializare Weibo a fost, de asemenea, închis în mod misterios, deoarece hashtagul „Zhao Wei super-topic închis” a câștigat 850 de milioane de vizualizări.

Nu s-a dat niciun motiv oficial. Mai mult, lui  Zhao și soțului ei le-au fost interzis să tranzacționeze la Bursa de Valori din Shanghai la începutul acestui an, din cauza că au „a perturbat ordinea pieței”.

Autoritatea cibernetică de reglementare a Chinei a lansat vineri noi reglementări care interzic listele de clasare a vedetelor și înăspresc controlul asupra cluburilor de fani și agențiilor de administrare „haotice”, scrie ndtv.com.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: