Evenimentul Zilei > Economie > Cea mai accesată cursă de avion din România. Zilnic transportă peste 1.200 de oameni
Cea mai accesată cursă de avion din România. Zilnic transportă peste 1.200 de oameni

Cea mai accesată cursă de avion din România. Zilnic transportă peste 1.200 de oameni

Zilnic, anul acesta, peste 1.200 de oameni au luat avionul în aceeași direcție. A fost stabilită cea mai căutată cursă de avion din România.

Aeroportul din orașul de pe Bega este, conform statistciilor, al doilea la nivela național ca adresabilitate, iar cursa Timișoara–București cea mai frecventată destinație internă din România. În medie, zilnic, de la Timișoara zboară spre București 1219 persoane.

Bilanțul traficului aerian de pasageri în transport intern, desfășurat pe Aeroportul International Timișoara, în primele șase luni ale anului 2019, confirmă o creștere față de aceeași perioadă a anului anterior.

”În primul semestru al anului 2019, traficul intern de pasageri înregistrat de Aeroportul Timișoara a crescut cu 12,2% față de 2018, atingând valoarea de 225.120 pasageri. Ruta Timișoara-București a înregistrat o creștere de 14,5%, comparativ cu anul trecut, ajungând la un număr de 219.466 de pasageri transportați în primele șașe luni.

Astfel, această rută a devenit cea mai frecventată destinație internă din România. În același timp, a crescut și numărul celor care aleg să zboare pe ruta Timișoara-Iași, unde s-au înregistrat un număr de 6.101 de pasageri, cu 8,9% mai mult față de anul trecut.

Numărul de pasageri transportați aerian la/de la București, poziționează Aeroportul Internațional  Timișoara pe locul al doilea, în clasamentul național.

În fruntea clasamentului se află, firesc, Aeroportul Otopeni, care este un nod aerian al companiei Tarom și unde aterizează majoritatea absolută a zborurilor din România, în timp ce locul al treilea este ocupat de Aeroportul Cluj-Napoca”, transmit oficialii aeroportului timoișorean.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: