Evenimentul Zilei > Social > Ce visează românii: Tren de 160 km/h! Proiectul din inima Ardealului
Ce visează românii: Tren de 160 km/h! Proiectul din inima Ardealului

Ce visează românii: Tren de 160 km/h! Proiectul din inima Ardealului

Un tren ce poate atinge o viteză de 160 km/h va trece prin județul Alba. Este un nou proiect de exproprieri pentru reabilitarea liniei de cale ferată Brașov-Simeria.

Guvernul se va reuni miercuri în şedinţă, pe ordinea de zi figurând mai multe proiecte privind infrastructura. Potrivit agendei Guvernului, Executivul va aproba declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional „Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h, tronsonul Braşov- Sighişoara”.

Proiectul vizează “aprobarea amplasamentului şi a declanşării procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul aflat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional ‘Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h, tronsonul Braşov-Sighişoara, subsecţiunile: 1. Braşov-Apaţa şi 3. Caţa-Sighişoara’, de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale: Braşov, Bod, Feldioara, Măieruş, Apaţa şi Caţa – judeţul Braşov; Saschiz, Vânători, Albeşti şi Sighişoara – judeţul Mureş şi Belin – judeţul Covasna”.

Totodată, pe agenda şedinţei se află şi reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Autostrada Sebeş-Turda”.

Un alt proiect vizează modificarea şi completarea hotărârii privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional “Drum expres Craiova-Piteşti şi legăturile la drumurile existente”, tronsonul 2, aflate pe raza localităţilor Bârza, Piatra-Olt, Slătioara şi Valea Mare din judeţul Olt.