Evenimentul Zilei > International > Ce tehnologie militară de ULTIMĂ ORĂ cumpără RUSIA. Vladimir PUTIN a alocat un buget RECORD | Galerie Foto
Ce tehnologie militară de ULTIMĂ ORĂ cumpără RUSIA. Vladimir PUTIN a alocat un buget RECORD | Galerie Foto

Ce tehnologie militară de ULTIMĂ ORĂ cumpără RUSIA. Vladimir PUTIN a alocat un buget RECORD | Galerie Foto

Deprecierea rublei și amenințările unei crize economice de proporții n-au avut niciun efect asupra fondurilor uriașe alocate de administrația de la Kremlin domeniului apărării, armata rusă fiind într-un amplu proces de achiziționare de armament și tehnică militară de ultimă generație. Iar deciziile președintelui Vladimir Putin nu par deloc întâmplătoare, în contextul crizei din estul Ucrainei.

Potrivit jurnaliștilor de la Associated Press, bugetul Apărării va crește cu 33% anul acesta, ajungând astfel la un nivel record de 4,2% din produsul intern brut al Rusiei.

Investițiile avute în vedere de administrația de la Kremlin vizează modernizarea unui procent semnificativ a echipamentelor sale militare, multe dintre ele datând din perioada sovietică.

Astfel, noile tehnologii militare și echipamente vor ajunge la forțele terestre, navale și aeriene, Vladimir Putin dorindu-și și o extindere și mai mare în zona artică a sferei sale de influență.