Evenimentul Zilei > Politica > Ce știe Barna? Susține că s-ar putea să aibă dosar la DNA. Care ar fi cauza
Ce știe Barna? Susține că s-ar putea să aibă dosar la DNA. Care ar fi cauza

Ce știe Barna? Susține că s-ar putea să aibă dosar la DNA. Care ar fi cauza

Președintele USR, Dan Barna, nu exclude faptul că ar putea avea un dosar la DNA. El spune că în ultimele zile, furnizorii din perioada în care era consultant pentru mai multe proiecte cu fonduri europene au primit solicitări și întrebări din partea DLAF.

Barna crede că subiectul ar putea să reapară în timpul campaniei pentru parlamentare, deoarece, în ultimele zile, DLAF a adresat o serie de solicitări și întrebări către furnizorii săi din perioada de consultant pentru proiecte cu fonduri europene. El a mai declarat că subiectul a apărut în campania pentru prezidențiale și se așteaptă să apară acum că începe campania pentru parlamentare.

„Probabil, va fi din nou un spectacol mediatic legat de asta. Nu aș fi surprinsă să văd că din nou se va mai inventa vreun dosar imaginar pentru a fi folosit doar în comunicare… Constat doar cu surpriză o suprapunere fix peste perioada campaniei electorale, ceea ce ridică semne de întrebare”, a spus el la Europa Liberă.

Anul trecut, RISE Project a scris despre proiectele europene de care s-a ocupat Dan Barna până să intre în politică și de aici a pornit și investigația DLAF.

 DLAF a efectuat verificări la proiectele sale

Șeful USR a insistat că proiectele sale au fost verificate la nivel european și nu s-a găsit nimic în neregulă. A punctat, de asemenea, că în atâtea luni de la începerea investigației nu a primit întrebări de la autorități. Și s-au făcut demersuri abia acum, în prag de alegeri parlamentare.

Dan Barna a lăsat de înțeles că nu ar fi exclus ca, în urma verificărilor DLAF, să existe un dosar pe numele său la DNA.

„Nu există un astfel de dosar, dacă se va întâmpla lucrul acesta toată lumea va trage concluziile necesare legate de acest calendar cel puțin bizar. După campania electorală, de la finalul campaniei electorale pentru prezidențiale, nu s-a mai întâmplat absolut nimic”, a spus Dan Barna, informează RomâniaTV.

Dan Barna, candidează pentru un nou mandat de deputat la Sibiu, fiind primul pe lista USR-PLUS pentru Camera Deputaților.

Șeful USR a afirmat joi că adevărata miză după alegerile parlamentare este constituirea unei majorităţi reformiste în România, care nu poate fi decât USR – PLUS – PNL.

El a reafirmat că propunerea de premier va fi Dacian Cioloş, electoratul urmând să decidă la alegerile parlamentare care va fi partidul care va da premierul.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.