Ce spune Mirel Rădoi despre demisia sa după ratarea calificării la EURO 2020

Ce spune Mirel Rădoi despre demisia sa după ratarea calificării la EURO 2020

 Mirel Rădoi s-a simțit jignit după ce i s-a cerut demisia ca urmare a faptului că România a ratat calificarea la EURO 2020.

Antrenorul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că nu crede că demisia sa este cea mai bună soluţie după ratarea calificării la EURO 2020, formaţia sa aflându-se pe prima poziţie în clasamentul Ligii Naţiunilor.

Am văzut că deja după doar trei partide mi se cere demisia. Nu ştiu dacă e cea mai bună decizie, mai ales că suntem pe primul loc în Liga Naţiunilor, a spus Rădoi.

Mirel Rădoi, de ce nu este cazul să-și dea demisia

Dacă încercăm să creăm profilul unui antrenor după trei partide ar însemna să trăim la extreme. Nu ştiu dacă sunt în măsură eu să îmi fac singur profilul sau cei care încearcă să adune aceste date. Cred că până la urmă este important ce vom face de acum încolo. Cred că avem tendinţa să aşteptăm un semieşec sau eşec pentru a ne lua de cineva pur şi simplu. A fost o zi nefastă pentru toţi, pentru staff şi pentru jucători. Când toată naţia aştepta ca România să se califice, pur şi simplu noi nu am reuşit să o facem. E normal ca după fiecare insucces să apară şi critici, dar asta ne face să fim mai puternici, a declarat Mirel Rădoi.

Ne puteți urmări și pe Google News

”E nomal să existe critici, dar asta înseamnă ca toți selecționerii, după Victor Piturcă, să se simtă jigniți”

Eu nu am văzut o lipsă de atitudine a jucătorilor. Poate au fost un pic timoraţi din cauza mizei, dar nu am văzut jucători care au pierdut mingea şi apoi să se întoarcă spatele, să nu facă presiune. Din punctul ăsta de vedere nu aş numi-o o lipsă de atitudine, a mai declarat Mirel Rădoi.

Reamintim că echipa naţională de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020, după ce a fost învinsă de selecţionata Islandei cu scorul de 2-1 (2-0), joi seara în semifinalele barajului pentru EURO 2020, pe Stadionul Laugardalsvollur din Reykjavik.

Ce urmează pentru echipa naţională a României

România a ratat astfel un nou turneu final, unul dintre cele mai importante, având în vedere că la Bucureşti, pe Arena Naţională, vor avea loc trei meciuri din grupele Campionatului European şi unul din optimi. Islanda continuă lupta pentru calificare şi va juca în finala play-off-ului cu Ungaria, la Budapesta, pe 12 noiembrie.

România va întâlni, duminică, de la ora 19:00, selecţionata Norvegiei, într-un meci din cadrul grupei 1, liga B, a Ligii Naţiunilor, urmând ca miercuri să evolueze pe teren propriu, de la ora 21:45, în compania naţionalei Austriei, notează Agerpres.