ACCEPT

Avem nevoie de acceptul tău!

În conformitate cu Regulamentul (UE) 679/2016, te informăm că noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum modulele cookie de pe site, pentru a asigura funcționalitatea și navigarea în siguranță pe site, pentru a ne analiza traficul, pentru a oferi funcții pentru rețelele de socializare și pentru a-ți îmbunătăți experiența de utilizare, personalizând conținutul și reclamele pe care le vezi.

Avem nevoie de acceptul tău pentru a folosi în continuare aceste tehnologii pe site și pentru a-ți oferi o experiență de navigare cât mai plăcută.

Te poți răzgândi și îți poți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, printr-o simplă revenire pe site.

Editura Evenimentul si Capital

Ce sport i se potriveşte copilului

f1dc410c653d124421b2865bc4d27f4d
Autor: | | 19 Comentarii | 0 Vizualizari

Înotul îi ajută pe copii să depăşească momente critice, baschetul le creşte precizia, iar baletul le conferă o prezenţă elegantă.

„La ce sport să-mi înscriu copilul ca să-l dezlipesc de calculator?” Este întrebarea care stă pe buzele multor părinţi la început de an şcolar. Ofertele cluburilor sunt variate, iar preţurile sunt destul de accesibile. Practicarea unui sport nu fereşte copilul doar de sedentarism, ci îl ajută să-şi dezvolte abilităţi care îi vor fi necesare în viaţă: învaţă să se controleze şi să ia decizii în momente dificile, iar spiritul de echipă îi face sociabili. Din punct de vedere psihologic şi mental, sportul îi învaţă pe copii cum să-şi întărească voinţa, rezistenţa şi concentrarea, dar şi cum să-şi controleze stresul şi suferinţa prin care ar putea să treacă şi mai târziu în viaţă. „Sportul îi ajută pe copii să aibă o prezenţă elegantă, să fie dis ciplinaţi, iar competiţiile la care participă îi motivează să ajungă printre primii”, enumeră dintre beneficii Iuliana Rizescu, fostă balerină la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, din Bucureşti. Înainte de a decide către ce sport să-şi îndrume copiii, părinţii trebuie să ţină cont de vârsta lor şi de înclinaţiile pe care le au. În nici un caz copilul nu trebuie obligat să facă performanţă, recomandă psihologii. Înotul, recomandabil după vârsta de 5 ani „Datorită înotului, copiii învaţă să depăşească momentele critice în care ei cred că nu o să reuşescă şi sunt tentaţi să cedeze, ceea ce le dă încredere. Învăţă să fie învingători, dar să şi piardă”, descrie avantajele acestui sport antrenorul Cătălin Becheru, de la Clubul Sportiv Aqua Team, din Bucureşti. Frecvent, micuţii care fac înot au blocaje pentru că nu reuşesc să bată apa cu picioarele sau să stea cu capul sub apă, spre exemplu. În astfel de momente, sunt învăţaţi de antrenori să nu cedeze şi să lupte pentru a-şi învinge teama. Vârsta minimă de la care copiii pot începe să se familiarizeze cu înotul este 5 ani. „Abia după o perioadă de un an au capacitatea să-şi coordoneze braţele, picioarele şi respiraţia pentru a învăţa să înoate corect”, mai spune antrenorul Cătălin Becheru.

  • Tariful minim pentru o şedinţă de o oră de înot este de 20 lei, variind în funcţie de mărimea şi amplasarea bazinului. Pe măsură ce copiii au performanţe, suma se micşorează, pentru că sponsorizările pot acoperi o parte din costuri.
Tir cu arcul ca să se concentreze la teme Tirul cu arcul este un sport recomandat după ce copilul a împlinit 7-8 ani, pentru că este nevoie ca musculatura spatelui şi a braţelor să fie suficient de dezvoltată pentru a întinde un arc. Practicarea acestui sport ajută micuţul să-şi dezvolte abilităţile legate de echilibru, coordonare şi perseverenţă. „Copilul va trebui să-şi cultive răbdarea şi atenţia, mărindu-şi treptat capacitatea de concentrare”, explică Codruţa Angelescu, preşedinte Kinetik Club, din Capitală. Concentrarea de la antrenament se prelungeşte şi acasă, copiii fiind mult mai atenţi atunci când îşi fac temele. „Acest sport cultivă prin excelenţă o postură cu spatele drept şi capul sus, care se reflectă şi în atitudinea interioară”, mai adaugă Codruţa Angelescu.
  • Preţul unui abonament pentru tir se ridică la 120 lei pe lună, cu două antrenamente pe săptămână. La Kinetik Club există tarife speciale pentru cuplul părinte-copil, mulţi părinţi dorind să practice acest sport, ca hobby sau chiar să facă performanţă.
„Baschetul îi ajută să crească armonios” Un sport care îmbină fineţea, precizia şi fantezia exerciţiilor tehnice şi tactice, extrem de benefic copiilor, este baschetul. Prinderea mingii, pasarea sau alergarea printre jaloane se reflectă în dezvoltarea fizică şi psihică a micuţilor. „Baschetul îi ajută să crească armonios şi să se integreze mult mai uşor în societate”, este de părere antrenorul Andreea Ionescu, de la Clubul de Baschet „Laguna”, din Capitală. De regulă, baschetbaliştii se diferenţiază de alţi sportivi prin talia lor înaltă, însă copiii sunt primiţi fără ca înălţimea să fie un criteriu. „După o oră şi jumătate de antrenament, copiii sunt foarte obosiţi şi astfel îşi ajută corpul să se odihnească şi să se hrănească sănătos”, spune antrenorul Sorin Dragomirescu, de la Clubul de Baschet „Laguna”. Acest club are zece locuri de antrenament în Capitală.
  • Tariful lunar pentru un copil este în jur de 80 de lei, bani în care sunt incluse trei antrenamente săptămânale. Taxa poate fi mai mare în funcţie de zona unde este amplasată sala şi de nivelul de performanţă la care ajunge copilul.
OFERTE VARIATE De la balet la arte marţiale şi sărituri Pe lângă faptul că le dă copiilor posibilitatea să câştige încredere în sine, baletul îi ajută să-şi dezvolte cultura muzicală. Mai toate centrele unde se ţin cursuri de balet oferă şi spectacole pe parcursul anului, ceea ce motivează foarte mult copiii. „Baletul îi ajută să aibă o prezenţă elegantă, iar competiţiile îi motivează să ajungă printre primii”, crede Iuliana Rizescu, fostă balerină. Cursurile de balet nu se recomandă astmaticilor şi celor care au probleme grave de sănătate, pentru că trebuie să depună efort ridicat şi să facă sărituri care necesită multă energie.
  • Tariful lunar este în jur de 120 lei şi include două şedinţe pe săptămână. Pe lângă aceşti bani, trebuie să luaţi în calcul şi alte câteva sute de lei pentru rochii, body-uri speciale, dresuri albe şi opincuţe, care nu intră în preţ.
Un sport indicat copiilor care iubesc săriturile e kangoojumps. Este, de fapt, gimnastică aerobică, practicată cu nişte ghete speciale, care îi protejează împotriva problemelor la articulaţii. „Este distractiv, energic deoarece îmbină mişcarea cu dansul”, explică Dana Beltichi, director la Institutul Lotus Sport, Bucureşti. Kangoojumps ajută la dezvoltarea muşchilor, conferind corpului o formă frumoasă.
  • Tariful pentru copii este de 25 de lei pe şedinţă şi se poate face de patru ori pe săptămână. Nu se recomandă micuţilor care poartă ochelari.

Nadia Comaneci, DRAMA unei mamei campioane! Copilul ei a venit la ea si... Continuarea e sfasietoare!

Pagina 1 din 2
Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Viata

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI