Evenimentul Zilei > Social > Ce serviciu lansează Google. O nouă rețea de socializare este pe cale să apară
Ce serviciu lansează Google. O nouă rețea de socializare este pe cale să apară

Ce serviciu lansează Google. O nouă rețea de socializare este pe cale să apară

Google a eșuat, până acum, cu câteva rețele sociale. Ultima a fost Google+ închisă recent. Dar compania nu renunță, tocmai de aceea acum aflăm despre un nou serviciu de tipul acesta.

Se numește Shoelace și nu e ca Facebook, nu e ca Instagram. În schimb, americanii se duc țintă către alt tip de utilizator.

Facebook – care beneficiază de Instagram, Messenger, Facebook și chiar WhatsApp – gigantul Google n-are niciun atu. Asta ar trebui să rezolve Shoelace.

E o nouă reţea socială. Prin aceasta, încearcă să pună în contact persoane cu interese similare. Numele înseamnă, pe scurt, „șiret”. Și asta încearcă Google. Să lege oameni de evenimente cum un șiret ține pantoful în picior. Miza e pe experiențe, nu poze.

„Shoelace e o aplicaţie care ajută persoanele să se conecteze cu alţii cu interese comunie prin activităţi în persoană. Este grozavă pentru cei care s-au mutat de curând în oraşe noi şi caută să cunoască persoane care locuiesc în zonă” , susține compania. Aceasta a fost dezvoltată de Area 120, o echipă care se ocupă cu proiecte experimentale, scrie realitatea.net

Scopul aplicaţiei este să creeze comunităţi, discurs pe care îl are și Facebook. Totodată, ar trebui să ajute utilizatorii care se mută în oraşe noi să descopere activităţi. Ceea ce, într-o anumită măsură, ar putea fi util.

Odată înscris un cont, serviciul le cere utilizatorilor să îşi aleagă câteva interese personale şi să se alăture unei comunităţi. Pentru aprobarea într-o comunitate, cei care o administrează vor verifica utilizatorii înainte de a-i accepta.

Evenimentele sau activităţile din aplicaţie se numesc Loops (tot din vocabularul șiretului). Sunt afișate pe hartă în funcţie de comunitate și interese. Astfel, ar trebui să fie destul de utile, nu doar să umple spațiul. Aplicația va fi disponibilă pe Android și iOS, dar acum e redusă doar la New York.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: