Ce se întâmplă cu vremea în prima zi de weekend. ANM, 17 septembrie 2021

Ce se întâmplă cu vremea în prima zi de weekend. ANM, 17 septembrie 2021 Sursa: arhiva EVZ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru astăzi, de 17 septembrie 2021. Temperaturile vor rămâne apropiate de cele de joi, dar în nordul și centrul țării vremea se va schimba.

Vremea va fi una instabilă în vestul, nordul și centrul țării, unde temperaturile vor fi mai scăzute față de zilele precedente. Cerul se va menține mai mult înnorat în aceste regiuni, iar precipitațiile cu caracter torențial își vor face simțite prezența.

În anumite regiuni ale ţării vremea se va strica, urmând să se înregistreze ploi, însă nu însemnate cantitativ.

Prognoză meteo 17 septembrie 2021, în ţară

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului în timpul ploilor și cantități semnificative de apă ce vor depăși 15 - 20 l/mp și izolat 40 l/mp, iar pe arii restrânse vor fi condiții de grindină.

Ne puteți urmări și pe Google News

În sudul țării și sud-est vremea se va menține în general frumoasă, cu temperaturi mai ridicate și un cer variabil, iar ploile se vor semnala în cea seara și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată la munte și în sud-est, dar și în timpul ploilor, când trecător va lua aspect de vijelie.

În ceea ce privește temperaturile maxime, valorile se vor situa între 22 - 32 de grade Celsius, iar minimele vor atinge 11 - 20 de grade Celsius. Dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață, conform meteoromania.ro.

Prognoză meteo 17 septembrie 2021 în oraşele principale

La Arad maxima va fi de doar 25 de grade Celsius, iar minima 13 grade, iar la Timișoara vor fi 27 de grade maxim, la amiază, în timp ce minima va fi tot de doar 13 grade Celsius.

În Craiova mercurul termometrelor va urca până la 32 de grade Celsius la amiază și nu va ploua, doar cerul fiind, în mare parte, înnorat.

La Oradea vor fi temperaturi de până la 23°C, în Timișoara – 26°C, la Baia Mare – 21°C.

În Brașov vremea va fi ploioasă și destul de rece. Maxima va fi de 24 de grade Celsius, iar minima de 13 grade. Sâmbătă se anunță în continuare ploi, iar maximele și minimele vor scădea cu câteva grade.

La Iaşi vremea va fi închisă astăzi, iar cerul va fi înnorat pe întreaga durată a zilei, iar maxima va fi una normală pentru această perioadă, de 26 de grade Celsius. Minima va fi de 16 grade. Sâmbătă va ploua, iar minimele și maximele în Iași vor scădea.

Prognoză meteo 17 septembrie 2021, București

În București vom avea parte de o vreme călduroasă și un cer variabil, cu înnorări în cea de-a doua parte a zilei. Noaptea se vor semnala precipitații însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 - 30 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 16 - 18 grade Celsius.

De sâmbătă maximele și minimele încep să coboare, iar marți vom avea o maximă de sub 20 de grade Celsius.