Ministerul Finanţelor Publice a elaborat proiectul rectificării bugetare şi asigură respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar, scrie RomaniaTV.

Proiectul rectificãrii bugetare asigurã sumele necesare pentru finalizarea procesului de restituire a taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi a timbrului de mediu pentru autovehicule, reprezentând accesoriile rãmase la suma restituitã (dobânzi).

„Din influența aprobată în bugetul Ministerului Mediului la capitolul 74.01 „Protecția mediului”, titlul 51 „Transferuri între unități ale administrației publice”, suma de 135.000 mii lei se utilizează pentru finalizarea procesului de restituire a taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și a timbrului de mediu pentru autovehicule, prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, aprobată prin Legea nr. 258/2018, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în proiectul de rectificare bugetara.

Te-ar putea interesa și: