Evenimentul Zilei > Actualitate > Carantină în Bucureşti? Raed Arafat, informaţii de ultimă oră. Soarta bucureștenilor se decide azi
Carantină în Bucureşti? Raed Arafat, informaţii de ultimă oră. Soarta bucureștenilor se decide azi

Carantină în Bucureşti? Raed Arafat, informaţii de ultimă oră. Soarta bucureștenilor se decide azi

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se reunește vineri pentru a discuta despre propunerea INSP privind instituirea carantinei în Capitală şi judeţul Ilfov. Șeful DSU, Raed Arafat a declarat că „ vom analiza și alte măsuri suplimentare”.

Secretarul de stat a comentat propunerea Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSCP) privind instituirea carantinei în Capitală şi judeţul Ilfov. „Impactul este unul mult mai complex decât aspectul sanitar. Vom analiza şi alte măsuri suplimentare”

Este pentru prima dată, în acest val patru al pandemiei când Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), propune carantina în Capitală şi judeţul Ilfov.

Mai exact, Institutul Naţional de Sănătate Publică transmite propunerea către Raed Arafat, șeful DSU, către Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, direcțiilor de sănătate publică din Bucureşti şi Ilfov şi prefecturilor, informează Antena3.

„A carantina Bucureștiul însemna că am izola Bucureştiul de restul României”

Întrebat dacă cererea INSP este justificată, Raed Arafat a afirmat că: „în primul rând carantinarea Capitalei ţării trebuie să se facă, dacă este să se facă, la un nivel de decizie mai înalt decât o propunere la nivelul INSP pentru că impactul este unul mult mai complex decât aspectul sanitar. Clar că sunt măsuri necesare a fi implementate, unele dintre ele sunt necesare pentru limitarea mișcării pentru a limita răspândirea virusului. Este un lucru de înţeles.

A carantina Bucureștiul însemna că am izola Bucureştiul de restul României şi asta nu se poate face fără o decizie la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). La acest moment ordinul putea să fie emis conform legii şi validat de CNSU în 48 de ore.

Încă suntem în termen. Maine am convocat comitetul pe acestă temă, după care vom supune deciziei dacă poate fi emis sau nu. Din punctul meu de vedere, nu cred că se va ajunge la a carantina Bucureşti în sensul de a închide Bucureștiul şi Ilfov, în aceste condiţii.

Poate că vor fi analizate anumite măsuri suplimentare care să ne asigure controlul asupra răspândirii virusului, dar fără a implementa o carantină zonală”, a spus Raed Arafat.

În București și județul Ilfov se înregistrează cele mai ridicate incidențe a cazurilor de COVID -19 din țară.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.