„Mi s-a semnalat faptul – și sunt receptiuvă la aceste comunicări – că există și situații aparte în care cetățenii nu au posibilitatea să-și înmatriculeze aceste mașini în București, deci să plătească taxe și impozite în Capitală. Este vorba de mașini cumpărate în leasing de la firme din alte județe, e vorba de cei ce lucrează în București dar nu au buletin de Capitală – situațiile trebuie privite de la caz la caz, nu trebuie privite ca rea-credință situația celor care plătesc în altă parte”, a declarat Gabriela Firea.

„Cu privire la această categorie, am luat hotărârea să reformulăm acel articol privitor la mașini înmatriculate în alte județe care circulă zilnic prin București. Vom interzice în zona centrală autoturismele non euro, euro 1 și euro 2, iar pentru restul Capitalei vor plăti taxă”, a adăugat primărița.

„Euro 3 este o mașină poluantă”, a mai spus Firea, relatând că a primit o mulțime de sesizări în acest sens. „Pentru această categorie nu pot să vă spun cum arată modificarea, voi reveni să vă spun dacă vom include mașinile Euro 3 sau nu”, a adăugat ea.

„Analizăm situația cetățenilor ce locuiesc în zona centrală și au mașini foarte poluante, să-i sprijinim pentru a-și cumpăra o mașină nepoluantă, dacă au una singură, sau să renunțe la cea poluantă, dacă mai au una, și eventual să oferim niște despăgubiri sub formă de vouchere”, a mai promis primarul general al Capitalei.

Despre taximetriști, Firea a spus că, într-adevăr, unele mașini sunt foarte poluante. „Am început deja dialogul cu firmele și taximetriștii independenți, vrem să găsim împreună o soluție”, a promis primărița.

În ceea ce privește autovehicule industriale, care lucrează zilnic la construcțiile din Capitală, „s-a inițiat un dialog cu firmele de construcții și încercăm, pe cât posibil, ca aceste transporturi să aibă loc noaptea, iar firmele să-și schimbe mașinile”, a mai punctat Gabriela Firea, pe Facebook.

Te-ar putea interesa și: