Evenimentul Zilei > Politica > Ce se întâmplă cu banii publici. Clotilde Armand a angajat o firmă de salubrizare care funcționa ilegal. DOCUMENT
Ce se întâmplă cu banii publici. Clotilde Armand a angajat o firmă de salubrizare care funcționa ilegal. DOCUMENT

Ce se întâmplă cu banii publici. Clotilde Armand a angajat o firmă de salubrizare care funcționa ilegal. DOCUMENT

Clotilde Armand a comis-o din nou! Pe durata desfășurării stării de alertă impusă în Sectorul 1 din cauza gunoaielor, edilul USR-PLUS a angajat o nouă firmă de salubrizare care funcționa ilegal și nu deținea autorizație pentru prestarea serviciilor în București. Președintele interimar al organizației PSD din Sectorul 1 solicită înființarea unei comisii pentru cercetarea detaliilor privind cheltuirea banilor publici.

Președintele interimar al PSD Sectorul 1, Petre Florin Manole, a postat pe Facebook un mesaj în care a acuzat instituirea stării de alertă în teritoriu, reiterând că măsura în cauză este una excesivă. „Ce-a făcut Clotilde Armand în starea de alertă? Aflăm lucruri noi și nelegale despre starea de alertă din #Sectorul1!”, s-a exprimat Petre Florin Manole. Poziția liderului PSD vine în contextul în care Clotilde Armand a angajat, în starea de alertă, o nouă firmă de salubrizare care funcționa ilegal.

Gunoaiele au și ele culoare politică. Clotilde Armand a comis-o din nou

Primarul Clotilde Armand a angajat, în starea de alertă impusă în Sectorul 1, firma REBU, pentru a presta servicii de salubrizare în teritoriu, însă la nivelul acesteia au fost raportate mai multe nereguli, confirmate inclusiv de Garda Națională de Mediu.

Clotilde Armand a încheiat, la data de 2 august, un contract cu compania REBU, pentru servicii temporare de „colectare, transport, sortare și depozitare deșeuri stradale și menajere în vederea creșterii capacității de acțiune pentru apărarea sănătății publice pe durata stării de alertă”, după cum arată Garda Națională de Mediu într-un răspuns la o solicitare de presă.

Firma de salubrizare REBU funcționa ilegal. A fost sancționată cu 30.000 de lei

Oficialii au punctat mai multe nereguli printre care și faptul că, la momentul efectuării verificărilor, „punctul de lucru al companiei era închis și nu se efectua nicio activitate în amplasament”.

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de Garda de Mediu, în urma confirmării faptului că firma REBU presa activități în mod ilegal în municipiul București întrucât nu deținerea autorizație de mediu, compania REBU a fost sancționată cu suma de 30.000 de lei.

Activitatea companiei angajate de primarul Clotilde Armand a fost, de asemenea, suspendată până la data la care va primi autorizație de mediu.

 

 

 

PSD cere verificări în ceea ce privește cheltuirea banilor publici

PSD solicită înființarea unei comisii care să verifice cum au fost cheltuiți banii publici ai Sectorului 1 de către primarul Clotilde Armand. Președintele interimar al PSD Sectorul 1, Petre Florin Manole, a precizat că social-democrații s-au opus „de la început instituirii stării de alertă în #Sectorul1”, care pare că ascunde mai multe demersuri ilegale ale edilului.

„Am mers și în instanță, am spus că este excesiv. Apoi consilierii noștri locali au susținut necesitatea unei comisii de verificare a achizițiilor. Iată încă un argument pentru ca toți consilierii locali, indiferent de partid, să voteze înființarea comisiei și să participe la aflarea tuturor detaliilor despre cheltuirea banilor publici”, a transmis președintele interimar al PSD Sectorul 1, Petre Florin Manole.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: