Ce se întâmplă când pui pătrunjel în vin. E rețeta lăsată de Dumnezeu unei sfinte

Ce se întâmplă când pui pătrunjel în vin. E rețeta lăsată  de Dumnezeu unei sfinte sursă: arhivă EvZ

Ai auzit despre vinul de pătrunjel? Este un leac magic, ușor de preparat acasă. Unele voci spun că rețeta aparține sfintei Hildegard von Bingen, cea care ar fi primit în dar de la Dumnezeu idei de leacuri pe bază de plante pentru diverse afecțiuni de sănătate.

Probabil sună ciudat, însă vinul de pătrunjel e realitate. I se mai spune și „vinul pentru inimă” datorită efectelor pozitive pe care le are asupra pacienților care prezintă diverse afecțiuni de inimă, unele chiar și serioase, angină pectorală sau insuficiență cardiacă. Rețeta nu este deloc greu de preparat. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara vin de pătrunjel:

Ingrediente vin de pătrunjel

  • 10 tulpini proaspete de pătrunjel;
  • 1 litru de vin alb sau roșu;
  • 2 linguri de oțet obținut din vin;
  • 300 grame de miere.

Rețetă vin de pătrunjel

  1. Pentru început, trebuie să speli foarte bine pătrunjelul și să îl lași la scurs.
  2. Pătrunjelul, vinul și oțetul se așază într-o cratiță.
  3. Lasă amestecul la fiert timp de 10 minute, la flacără mică, timp în care amesteci ușor.
  4. După ce trec cele 10 minute, adaugă în amestec cele 300 de grame de miere (precizare: mierea de poate adăuga și la final, după ce se răcește vinul, însă se recomandă să fie amestecată cu conținutul cât acesta este încă fierbinte).
  5. Păstrează la foc mic conținutul timp de încă 4 minute.

După stingerea focului, se strecoară lichidul, se pune în recipiente de sticlă, care trebuie să fie, însă, sterilizate în prealabil. Ulterior, după ce lichidul se răcește, sticlele de pun la frigider.

Beneficiile vinului de pătrunjel

După cum ai putut observa, vinul de pătrunjel nu este deloc greu de preparat. Mai mult decât atât, acesta are beneficii importante asupra organismului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lichidul se administrează inclusiv persoanelor care suferă de înțepături la inimă sau alte dureri cauzate de emoții sau stres. În astfel de cazuri, se recomandă consumul a două, trei linguri de vin de pătrunjel, cu 30 de minute înainte de masă. Vinul de pătrunjel are, însă, efecte importante dacă este consumat regulat, timp de trei, patru săptămâni.

Vinul de pătrunjel mai este cunoscut și pentru efectele pozitive pe care le are în cazul celor care prezintă probleme cu tensiunea. Preparatul are efect de calmant în cazul celor stresați, potrivit informațiilor publicate pe site-ul cumsa.ro.

Mai mult, lichidul ajută la menținerea rezistenței și elasticității pereților vaselor de sânge și previne accidentele vasculare. Totuși, în cazul în care suferi de probleme cardiace, se recomandă consultarea unei păreri specializate din domeniul medical.