Evenimentul Zilei > International > Ce se ascunde în spatele recentelor atacuri aeriene ale Rusiei în Siria
Ce se ascunde în spatele recentelor atacuri aeriene ale Rusiei în Siria

Ce se ascunde în spatele recentelor atacuri aeriene ale Rusiei în Siria

Odată cu începerea lunii mai, are loc și o curățenie de primăvară în centrul Siriei.

Forțele aerospațiale ruse au efectuat o serie de atacuri aeriene în jurul ascunzătorilor ISIS din regiune și, în special, în regiunea Jebel Bishri, situată de-a lungul graniței administrative dintre Raqqa și Deir Ezzor, în triunghiul Hama-Aleppo-Raqqa.

Aceste lovituri au avut loc datorită unei anticipări a unei operațiuni pe care Armata Arabă Siriană (SAA) o va desfășura cu sprijinul Rusiei.

La operațiune vor participa mai multe unități din Corpul 5 SAA, Divizia 11 și Divizia 25 Forțe Speciale. Trupele siriene se vor muta simultan din Hama și Raqqa.

ISIS și-a intensificat activitățile în ultimele săptămâni.

Agenția de știri Amaq a împărtășit chiar și imagini cu teroriști care își desfășurau treburile zilnice în Homs. Probabil ca să arate că a fi terorist nu este atât de rău și că există un fel de normalitate în desfășurarea întregului scenariu.

În partea de nord a Siriei, în ciuda absenței ISIS, haosul este întotdeauna prezent. Pe 2 mai, un copil ar fi fost ucis când 12 rachete au aterizat în centrul orașului Afrin. Forțele democratice siriene (SDF) conduse de kurzi, care controlează o fâșie de pământ la sud de Afrin, au fost acuzate de atacul mortal cu rachete.

În ziua precedentă, șase obuze de artilerie au lovit orașul Afrin. Nu au fost raportate pierderi umane, forțele turcești au răspuns bombardând două orașe din apropiere deținute de SDF.

Pe 30 aprilie, forțele aerospațiale ruse au vizat militanții care se pregăteau să atace forțele turcești din regiunea de nord. Militanții din apropierea orașului Shuarghat al-Arz din nordul Alepului și Khurbat al-Ruzz din nordul Raqqa au fost vizați de mai multe bombe flash FOTAB 100-80.

În aceeași zi, în apropiere, în Marele Idlib, militanții din Sala de Operațiuni al-Fateh al-Mubeen, condusă de Hay’at Tahrir al-Sham, afiliat cu Al-Qaeda, au atacat armata siriană în apropierea orașului Kafr Nabl, în partea de sud a provinciei.

Militanții au vizat trupele SAA cu mitraliere grele, iar un tanc de luptă a fost lovit de o rachetă ghidată antitanc

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, care are sediul în Londra, SAA a răspuns atacului lovind pozițiile militanților din orașele Kansafra și Fatterah.

„Opoziția moderată” din Idlib nu pierde nici o șansă de a-și aminti de sine încălcând regimul de încetare a focului în mediul rural și împușcând unitățile și pozițiile SAA.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: