Evenimentul Zilei > Sport > Ce se ascunde în spatele competițiilor de la Tokyo. Părăsește David Popovici România? „Mă duc… oriunde”
Ce se ascunde în spatele competițiilor de la Tokyo. Părăsește David Popovici România? „Mă duc… oriunde”

Ce se ascunde în spatele competițiilor de la Tokyo. Părăsește David Popovici România? „Mă duc… oriunde”

Înotătorul David Popovici, unul dintre cei mai tineri sportivi din delegația României la Jocurile Olimpice, a vorbit despre ce a reprezentat pentru el competiția de la Tokyo. Va pleca sau va rămâne în România? Ce înseamnă pentru el înotul și ce planuri are pe viitor? La toate acestea, David Popovici a oferit, marți, răspunsuri, în cadrul unui interviu.

Abia întors de la Jocurile Olimpice, înotătorul David Popovici, în vârstă de 16 ani, a vorbit despre tot ce a însemnat pentru el competiția de la Tokyo, dar și despre planurile sale de viitor. Va părăsi tânărul România? Curtat de mai multe universități din Statele Unite ale Americii, David Popovici a vorbit și despre acest subiect.

David Popovici: „Mă duc… oriunde”

„Am ajuns în momentul în care trebuie să mă decid. Mă duc în SUA, Italia sau oriunde. Dar am lăsat aceste gânduri pentru după vacanță”, a declarat David Popovici.

Deși deplasările l-au obosit, energia îi este alimentată de reușitele pe care le-a înregistrat în ale înotului. Tânărul s-a arătat recunoscător pentru susținerea pe care a primit-o din partea românilor, de la care spune că a primit mesaje încurajatoare.

David Popovici a mărturisit că urmează să participe la mai multe competiții, însă Jocurile Olimpice de la Tokyo nu l-au dezamăgit deloc.

David Popovici, despre experiența de la Tokyo. „Vreau să mai văd cercurile olimpice”

„A fost o experiență superbă și sunt sigur că o să mai am parte de ea. Vreau să mai văd cercurile olimpice. Eu îmi doresc să fiu nu doar pentru a doua oară pentru JO, urmează Los Angeles, Brisbane. Vreau să merg la cât mai multe”, a mărturisit înotătorul.

Românii îl complimentează constant pe David Popovici, atribuindu-i termeni precum „fenomenul”, „regele”, „extraterestrul”.

„Mă flatează. „Extraterestru” îmi place. Mă flatează acești termeni, dar nu pot zice că mă caracterizează. Mă consider un puști de 16 ani care înoată repede, care știe să vorbească și încerc să duc o viața cât mai normală, de adolescent”, a spus David Popovici.

Ce spune înotătorul despre reacțiile românilor. „N-o să las niciodată să mi se urce la cap”

Tânărul a recunoscut însă, că nu toate antrenamentele sunt distractive, din contră – unele chiar îl „seacă”. Cu toate acestea, când este pus în fața realității rezultatelor obținute, acesta uită durerea sacrificiilor și se bucură de reușită.

„Azi-dimineață m-am plimbat puțin și am întâlnit câțiva oameni care m-au recunoscut. Am început să-mi dau seama, cum au spus alții, dar nu-mi place să o recunosc, micul val pe care l-am creat aici.

Va scădea după Olimpiadă, când lumea nu va mai fi interesată, dar va crește, va scădea iar. Trebuie să rămân cu capul pe umeri și n-o să las niciodată să mi se urce la cap”, s-a exprimat tânărul.

David Popovici a mai punctat că nu poate să reziste patru zile fără a înota. „Și acum, o să mă duc în vacanță și n-o să mă pot abține, o să înot cel puțin un kilometru pe zi, din plăcere. Nu rezist fără înot”, a spus tânărul înotător într-o emisiune televizată de la Digi24.

David Popovici s-a clasat pe ultimul loc (8) în seria a şasea la masculin, cu timpul de 22 sec 77/100, încheind pe locul 40 la general. Înotătorul a obţinut cele mai bune rezultate – locul patru la 200 m liber (la 2 sutimi de bronz) şi şapte la 100 m liber.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: