Evenimentul Zilei > Justitie > Ce se ascunde în spatele anchetei DNA. Mită uriașă. O mare companie, implicată
Ce se ascunde în spatele anchetei DNA. Mită uriașă. O mare companie, implicată

Ce se ascunde în spatele anchetei DNA. Mită uriașă. O mare companie, implicată

Procurorii DNA au anunțat reținerea unui om de afaceri care ar fi încercat să dea o mită uriașă unui director dintr-o mare companie națională. Evz.ro vă prezintă culisele acestui caz

Oficial, DNA a anunțat că procurorii de la Secția de combatere a corupției „au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 12 mai 2020, a unui inculpat, persoană fizică fără calitate specială, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită”.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că cel reținut ar fi un om de afaceri din Târgu Mureș, a cărei firmă, Katan Consulting SRL, a vândut companiei Romgaz un teren de circa 1,7 hectare, situat la ieșirea din comuna Corunca, la șase km de Târgu Mureș, înspre Sighișoara, pentru construirea obiectivului Stație GNCV (gaz natural comprimat pentru vehicule n.r.). Asociat unic la această societate este Cătălin Ioniță, conform datelor de la Registrul Comerțului. Numai că, după ce contractul semnat de Cristian Cătană, directorul STTM Târgu Mureș și contra-semnat de Adrian Volintiru, directorul general al SNGN Romgaz SA, au apărut problemele.

Contextul în care a fost semnat contractul de vânzare-cumpărare, pentru un preț de aproape 1,7 milioane de euro, între Romgaz și firma în cauză, face obiectul unui control cerut de conducerea Ministerului Economiei. Drept urmare, plățile pentru achiziționarea trenului au fost blocate.

În consecință, omul de afaceri s-ar fi oferit să dea mită pentru deblocarea acestei situații…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE