Evenimentul Zilei > Politica > Ce șanse are să treacă moțiunea de cenzură? „PNL se comportă exact ca PSD, doar că își pune papionul”. VIDEO
VIDEO

Ce șanse are să treacă moțiunea de cenzură? „PNL se comportă exact ca PSD, doar că își pune papionul”. VIDEO

Ediția de joi a emisiunii EVZ Play, moderată de Mirel Curea, a abordat tema unei moțiuni de cenzură "extrem de bizare". Nu pare un meci al opoziției contra partidului la putere, ci un meci fără precedent chiar în interiorul PNL. Invitații Liviu Mihaiu și Alecu Racoviceanu au explicat ce mize reale se află în fundal.

Liviu Mihaiu a comentat un context cu totul atipic pe scena politică. Războiul din PNL s-a acutizat, iar tabăra Cîțu e din ce mai solidă, pe fondul unui val de nemulțumire crescândă față de Orban. „Meciul a început de mult în PNL, dar nu a mai fost de magnitudinea asta.

Să-ți aranjezi prime time pentru campania electorală internă sau să pui în fruntea TVR o necunoscută doar pentru a satisface un baron local, mi se pare dezgustător. PNL se comportă exact ca PSD, doar că-și pune din când în când papionul”.

Jurnalistul consideră că bătălia dintre Cîțu (susținut de Iohannis, dar și din exterior) și Orban e „pe viață și pe moarte. „Orban a nemulțumit foarte mult prin modul de acțiune anti-meritocratic”. Mai mult, șeful Camerei Deputaților s-ar putea să rămână fără scaun de deputat. Alecu Racoviceanu este sceptic în privința șanselor de succes ale moțiunii inițiate de PSD. E nevoie de 15 oameni ca moțiunea să treacă. Negocierea e foarte dură. Nu știu dacă PSD va reuși să strângă oamenii ăștia”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: