Evenimentul Zilei > Monden > Sinead O’Connor a dezvăluit în premieră amănunte despre relația ei cu Prince. ”Mă teroriza, voia să mă pedepsească”  
Sinead O’Connor a dezvăluit în premieră amănunte despre relația ei cu Prince. ”Mă teroriza, voia să mă pedepsească”  

Sinead O’Connor a dezvăluit în premieră amănunte despre relația ei cu Prince. ”Mă teroriza, voia să mă pedepsească”  

Sinead O'Connor a fost o apariție unică în showbizzul internațional. După marele succes cu piesa „Nothing Compares 2 U”, compusă de Prince, nu nu a mai reușit să lanseze alte hituri. A avut probleme cu alcoolul, cu drogurile, cu o depresie cruntă, iar acum locuiește izolată, într-un sat din Irlanda.

Artista a acordat un amplu interviu ziarului New York Times, în care a vorbit despre prezent, dar mai ales despre trecut, despre momente incredibile din viața ei, pe care a început să le scrie într-o carte autobiografică.

Sinead O’Connor este singură, pentru că așa preferă să fie. Pe tot parcursul pandemiei a stat într-un mic sat irlandez, unde a urmărit ce se întâmplă în lume, a cumpărat online obiecte decorative de grădină și a urmărit știrile americane pe CNN.

Cabana ei a fost amenajată în culori strălucitoare, care au ieșit din fundalul monoton al cerului irlandez. Trandafirii care stăteau la ferestre s-au dovedit a fi falși, îi cumpărase de pe Amazon, iar scaunele frumoase de catifea nu erau făcute pentru a sta pe ele, povestesc jurnaliștii de la nytimes. „În mod deliberat, am cumpărat scaune incomode, pentru că nu-mi plac oamenii care stau mult”, a spus ea. „Îmi place să fiu singură”.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

O’Connor a mărturisit cum a fost terorizată de Prince

Sinead O’Connor a vorbit, printre altele, despre relația ciudată pe care a avut-o cu Prince, cel care a compus single-ului ei de succes, „Nothing Compares 2U“. După lansarea melodiei  care a făcut-o celebră, O’Connor a povestit în premieră cum Prince a terorizat-o.

Unul dintre momentele relatate a fost cel în care Prince a chemat-o la ”macabrul său conac” de la Hollywood, pentru a o pedepsi.  „M-a invitat la el acasă, în Los Angeles, fără să ştiu ce se va întâmpla. M-am dus singură“. Sinead a povestit că Prince era deranjat de faptul că artista nu era „protejata“ lui şi i-a cerut anumite lucruri: „Mi-a ordonat să nu mai înjur în interviuri”, a spus Sinead O’Connor, menţionând însă că „irlandezii înjură mereu“.

Ar putea fi un cadru apropiat cu 1 persoană, batic, îmbrăcăminte de exterior şi în aer liber

„I-am zis unde să se ducă şi a vrut să mă bată cu o pernă, în care avea un obiect greu. Am fugit din casa lui şi m-am ascuns după un copac, în timp ce el s-a dus la maşină. Ne-am întâlnit pe autostrada din Malibu la ora 5 dimineaţa, alergam în jurul maşinii lui, eu l-am scuipat şi el a încercat să-mi dea un pumn. Consumase droguri foarte puternice“, a povestit Sinead O’Connor.

Prince este tipul de artist considerat nebun la modul că: „Trebuie să fii nebun pentru a fi muzician”, a spus O’Connor, „dar există o diferență între a fi nebun și a fi un agresor de femei”.

La începutul anilor ’90, O’Connor a devenit atât de faimoasă încât capul său ras a intrat în conștiința publică

Despre artista nu se pot uita două locuri:

– a devenit faimoasă cu acel prim plan al capului său din videoclipul  „Nothing Compares 2 U”

–  scena din cadrul show-ului „Saturday Night Live”, când a rupt o fotografie cu Papa Ioan Paul al II-lea, moment care i-a ucis cariera. Dar O’Connor nu o vede așa lucrurile, şi spune: „Simt că succesul pe care l-am avut mi-a deraiat cariera, iar ruperea fotografiei Papei m-a readus pe drumul cel bun”.

Ar putea fi un cadru apropiat cu unul sau mai mulţi oameni, persoane cântând la instrumente muzicale şi ochelari

O’Connor îşi amintește despre perioada când a urcat în topul topurilor pop: „Mass-media mă făcea să fiu nebună pentru că nu mă comportam așa cum ar trebui să acționeze o vedetă pop”, a spus ea. „Mi se pare că a fi vedetă pop este aproape ca și cum ai fi într-un tip de închisoare Și asta nu era Sinead O’Connor”.

O’Connor: A fost o perioadă când mă tratau ca pe o cățea nebună

Arista a boicotat premiile Grammy, unde era nominalizată pentru recordul anului (au recunoscut doar „câștigurile materiale”, a spus ea), refuzând să cânte „The Star-Spangled Banner”, deoarece imnurile naționale „nu au nimic de-a face cu muzica în general”.

„Nu-mi pare rău că am făcut-o. A fost genial ”, a spus ea despre protestul său împotriva abuzurilor din Biserica Catolică. „Dar a fost foarte traumatizant. A fost o perioadă când mă tratau ca pe o cățea nebună”.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

La scurt timp,  O’Connor a apărut la un concert tribut adus lui Bob Dylan. Mulțimea a huiduit-o, iar ea a fost atât de surprinsă încât a crezut, la început, că își bat joc de ținuta ei.

Mai mult, O’Connor a fost condamnată de Liga Anti-Defăimare și de un grup numit Coaliția Națională a Organizațiilor Etnice, care i-au zdrobit sute de albume în faţa sediului companiei sale de discuri. Iar Washington Times a numit-o „fața urii pure”.

Dar au trecut toate…O’Connor este fericită cu grădina ei, țigările ei Mayfair, iPad-urile și „iubitul imaginar”: „Nu am avut un succes teribil în a fi iubită”, a spus ea.

Dar acum câteva luni, când s-a mutat în căsuța ei îndepărtată, a descoperit că şi alte câteva femei sunt singure şi locuiesc în apropiere. De curând două dintre ele au venit să-i oferind pâine și biscuiți. Acum poate spune că are prietene, recunoscând că n-a mai avut din adolescență.

Vedeta s-a născută pe 8 decembrie 1966 şi spune că locul ei preferat este în America: „Barza acolo ar fi trebuit să mă lase, dar s-a îmbătat barza în Dublin, unde e frig, oribil şi totul e scump. În acelaşi timp, însă, deşi iubesc America, nu aş putea părăsi Irlanda. N-aş putea să-mi las nepoţii şi copiii”, mai povestește Sinead, care a fost căsătorită de 4 ori.

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: