Ce s-a întâmplat cu afacerea „Romarm, măști de protecție”. Care au fost problemele

Ce s-a întâmplat cu afacerea „Romarm, măști de protecție”. Care au fost problemele

În plină criză cauzată de pandemia Covid-19, statul român a fost păgubit prin afacerea „Romarm, măști de protecție”. Afacerea a produs o gaură de peste jumătate de milion de dolari.

Ce s-a întâmplat cu afacerea „Romarm, măști de protecție”. Respectiva afacere, „Romarm, măști de protecție”, a eșuat întrucât statul român nu a reușit să devină un furnizor puternic pe piața echipamentelor medicale de protecție. Astfel, depindem și acum de importuri puternice.

Soluția Romarm nu a rezolvat dependența de importurile măștilor de protecție

În primăvara anului 2020, când a pandemia Covid-19 a devenit cu adevărat o problemă, s-a luat decizia ca România să își asigure producția de măști de protecție. Țara fiind dependentă de produsele din import. Astfel s-a ajuns la soluția Romarm, companie a statului român cu atribuții în asigurarea de capabilități de apărare. Numai că această inițiativă nu a dat rezultatul scontat.

Compania a comercializat până în prezent doar 230.000 de bucăți

La această oră, Romarm a anunțat că producătorul chinez cu care a încheiat un contract, a trimis patru linii noi de producție. Acestea sunt menite a le înlocui pe cele vechi, ce nu mai erau funcționale. Cifrele arată că până acum compania Romarm a reușit să furnizeze 230.000 de măşti de protecție. Printre clienți se regăsesc câteva ambasade străine din țară, firme private, plus Spitalul Judeţean Târgovişte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce s-a întâmplat cu afacerea „Romarm, măști de protecție”

„Vă comunicăm faptul că, de la începutul lunii aprilie 2020 și până în prezent, compania a produs, în regim de omologare a produselor și testare a liniilor de fabricație, în vederea trecerii la producția de masă, două tipuri de măști de față de unică folosință, respectiv: 3 PLY aproximativ 4 milioane bucăți; și N 95/FFP 2 aproximativ 40.000 bucăți.

Compania Romarm a comercializat până în prezent 230.000 bucăți unor ambasade cu sediul în România, unor firme private, precum și Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Cantitatea de măști produse și nevândute este depozitată în condiții optime de păstrare și igienă în vederea valorificării și sunt în limita termenului de garanție. Investiția efectivă este a CN Romarm SA achiziționată cu fonduri obținute prin credit bancar în cuantum de aproximativ 685.906,20 USD și nu din fonduri publice”, a transmis Romarm, conform gândul.ro.