Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia lui de origine americană, Meghan, au semnat un contract multianual cu platforma de streaming Netflix pentru care vor produce mai multe programe TV, ce variază de la emisiuni pentru copii şi până la seriale de tip reality-show cu scenariu prestabilit, au anunţat la începutul lunii septembrie reprezentanţii companiei americane.

Harry şi Meghan, care s-au mutat în sudul Californiei alături de fiul lor, Archie, la începutul acestui an după ce au renunţat la calitatea de membri cu roluri active în rândul Casei Regale britanice, vor produce o serie de conţinuturi dedicate unor teme pe care ei le consideră importante şi pe care se concentrează fundaţia lor de caritate, Archewell.

„Ne vom concentra pe crearea de conţinuturi care informează, dar care şi oferă speranţă. În calitatea noastră de tineri părinţi, realizarea unor programe care inspiră întreaga familie este o chestiune importantă”, a declarat cuplul princiar într-un comunicat.

Contractul de lux, care prevede un onorariu de 112 milioane de lire sterline pentru cei doi soți, reprezintă primul pas important făcut de Harry şi Meghan în domeniul activităţilor plătite. În ianuarie, ei au anunţat că vor să devină independenţi din punct de vedere financiar.

Autentici, dar pragmatici

Prima clauză a cotractului prevede filmări timp de 3 luni, pentru realizarea unei serii documentare inspirate de acțiunile caritabile ale popularului cuplu. Deocamdată nu s-a anunțat public dacă li se va permite camerelor de filmat să pătrundă în locuința lor din  California. „Vor să le ofere oamenilor o frântură din viețile lor, pentru ca aceștia să poată avea acces la acțiunile caritabile pe care le fac”, a precizat o sursă apropiată de celebrul cuplu regal. Totuși, sursa a adăugat misterios: „Va fi o incursiune fascinantă, iar Meghan speră ca spectatorii să o vadă așa cum este cu adevărat”.

PR-ul cuplului, Mark Borkowski, a precizat, pentru publicația britanică The Sun, că va fi siguranță vorba de multă autenticitate în aceste proiecte, condiția fiind pusă în mod explicit de cei doi soți pentru a accepta să semneze acordul cu renumita platformă de streaming.

De asemenea, Netflix a anunțat public că Meghan și Harry au fondat propria firmă, destinată realizării propriilor filme și documentare. Mai mult, ei vor fi scenariștii filmelor produse de Netflix care îi au în centru.

Meghan, care a primit titlul de ducesă de Sussex în urma căsătoriei cu prinţul Harry, nu intenţionează să îşi reia cariera de actriţă. Ea a fost una dintre vedetele serialului de televiziune „Suits”. Cu toate acestea, Meghan a fost recent vocea unui film Disney despre o familie de elefanți și călătpria lor de-a lungul Africii, difuzată în sistem streaming în luna aprilie.

Harry şi Meghan au deja în dezvoltare alte câteva proiecte, inclusiv un serial documentar despre natură şi un serial de animaţie dedicat unor femei celebre, au mai precizat reprezentanţii companiei Netflix.

Sursă: The Sun