Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce români nu vor putea să călătorească fără vize în America. Anunț făcut de Bogdan Aurescu, ministrul de Externe
Ce români nu vor putea să călătorească fără vize în America. Anunț făcut de Bogdan Aurescu, ministrul de Externe

Ce români nu vor putea să călătorească fără vize în America. Anunț făcut de Bogdan Aurescu, ministrul de Externe

România trebuie să înceapă o campanie de informare pentru ca cetățenii să știe dacă se încadrează sau nu în tiparul pentru programul Visa Waiver.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României, a vorbit despre programul Visa Waiver. Țara noastră mai trebuie să îndeplinească o condiție, cea legată de trierea persoanelor care solicită să intre în Statele Unite ale Americii (SUA) fără viză. Printr-o campanie de informare, cetățenii din țara noastră ar trebui să știe dacă îndeplinesc criteriile pentru a nu mai solicita viză. Și asta pentru a nu aplica în zadar, fără șanse de a se încadra în cerințe.

Ce condiție trebuie să mai îndeplinească România. Anunțul ministrului de Externe, Bogdan Aurescu

„Avem nevoie de progres în acest dosar şi avem nevoie de sprijinul părţii americane, că până la urmă este vorba de un obiectiv comun, aşa cum este el trecut şi în declaraţia comună privind parteneriatul strategic pentru secolul XXI din 2011 şi reiterată în toate discuţiile pe care România le-a avut la cel mai înalt nivel şi pentru asta avem nevoie să cunoaştem exact care sunt motivele care duc la respingerea anumitor cereri pe care unii cetăţeni români le fac pentru această viză de scurtă şedere”, a spus Bogdan Aurescu la Antena 3.

„Am subliniat încă de la discuţia pe care am avut-o în martie şi voi relua această argumentaţie că este nevoie să ştim aceste elemente de refuz care sunt la baza acestor respingeri ale cererilor de viză pentru că în felul aceasta putem să calibrăm o campanie de informare publică, de conştientizare publică în aşa fel încât cei care aplică pentru o astfel de viză, dacă nu îndeplinesc condiţiile pe care autorităţile americane le cer şi le verifică în fiecare caz în parte, să nu aplice, pentru că este evident că cererea va fi respinsă.

„E nevoie de această campanie de conştientizare publică”

„Aceasta este singura cerinţă pe care România mai trebuie să o îndeplinească, e vorba de o rată de refuz care să nu depăşească 3%. Ori în momentul de faţă suntem suntem pe anul fiscal 2020, nu avem datele pentru anul fiscal american în curs 2021, suntem la un procent de 10,14%. E nevoie de această campanie de conştientizare publică pe care ne dorim să o demarăm, dar pe care nu am putut să o declanşăm până acum pentru că am vrut să cunoaştem exact care sunt aceste motive ale respingerii cererilor de viză”, a mai afirmat ministrul.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.