Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce români ar putea să fie supuși la testări săptămânale. Vor suporta cheltuielile din propriul buzunar
Ce români ar putea să fie supuși la testări săptămânale. Vor suporta cheltuielile din propriul buzunar

Ce români ar putea să fie supuși la testări săptămânale. Vor suporta cheltuielile din propriul buzunar

Raed Arafat a vorbit despre scenariul în care anumiți români să fie testați săptămânali pentru a depista coronavirusul. Caz în care ei ar plăti testele respective.

Există posibilitatea ca anumite categorii de români să fie obligate, prin lege, să se testeze, în cazul în care nu s-au vaccinat. Testarea ar putea deveni obligatorie pentru medici, profesori și cadre militare, după cum a afirmat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Ce români ar urma să fie obligați să se testeze

„Cert este că trebuie sau vaccinare obligatorie și în cel mai rău caz testarea obligatorie cel puțin o dată pe săptămână. Una din acestea două trebuie să fie. Adică, ești vaccinat, sau dacă nu ești vaccinat ești testat o dată pe săptămână. Acest lucru e minim.

Sunt țări în Europa care au mers pe vaccinare obligatorie, și sunt țări din Europa care au zis – OK, dacă nu vrei să te vaccinezi, atunci te testezi obligatoriu o dată pe săptămână și nu pe finanțarea statului. Astea sunt concluziile în mai multe state, și cred că este normal.

Statul îți oferă vaccinul gratuit, ai acces la el deja de câteva luni, poți să te duci oriunde să te vaccinezi. Dacă ai ales să nu o faci, atunci te testezi. Te testezi obligatoriu o dată pe săptămână pentru două motive – unu, pentru că ești din păcate un risc pentru alții, și doi, dacă te îmbolnăvești, măcar să te izolezi de persoanele celelalte.”, a spus Raed Arafat la Digi 24.

Raed Arafat: „Vaccinarea rămâne soluția optimă”

El a mai spus că vaccinarea este cea mai viabilă soluție în timpul pandemiei. „Vaccinarea rămâne soluția optimă, pentru că în secunda în care te vaccinezi, și ești vaccinat, ești protejat mult mai bine decât dacă ești doar testat. Testarea nu-ți oferă protecție. Înseamnă că ești vulnerabil mai departe, riști să te îmbolnăvești.

Asta e logica statelor care au zis obligatoriu vaccinare, nu acceptăm testare. Pentru că în spital ești vulnerabil să te infectezi, la muncă, dacă ești pe o mașină a SMURD-ului, Ambulanță ești cu risc să te infectezi, și atunci trebuie să te vaccinezi, ca să te avem permanent și să nu te pierdem, să ajungi în terapie intensivă, și am dat exemplul colegului care a decedat la Bistrița, la 44 de ani, fiind nevaccinat. Mai sunt și alte cazuri de tineri care au decedat în ultima perioadă, nevaccinați fiind.”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: