În timp ce Liviu Dragnea a formulat apel față de decizia Tribunalului București de confirmare a noii conduceri PSD, stabilite la Congres, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan are o teorie incendiară, și anume că în realitate fostul președinte al PSD o ajută pe Viorica Dăncilă.

Apelul formulat de Liviu Dragnea împotriva sentinței Tribunalui București, care a respins pe data de 9 august, cererea de intervenție a fostului lider al partidului referitoare la alegerea noii conduceri a PSD, nu a primit termen de judecată.

Liviu Dragnea a făcut apel la Curtea de Apel București împotriva deciziei Tribunalului București, care a confirmat noua conducere a PSD, și implicit pe Viorica Dăncilă. În cererea depusă la Tribunalul București, Liviu Dragnea solicită chiar dizolvarea PSD , judecătorii hotărând însă să admită cererea depusă de PSD , aprobând modificările de statut și respingand toate cererile de intervenție, inclusiv a lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, apel la Curtea de Apel București 

Liviu Dragnea a făcut apel la Curtea de Apel București, dosarul având că obiect „partide politice modificări acte constitutive – statut – organe de conducere”. Pînă la ora actuală nu a fost stabilit un termen de judecată.

Surse judiciare au declarat că fostul lider PSD Liviu Dragnea a susţinut, în cererea de intervenţie depusă la Tribunalul Bucureşti prin intermediul avocaţilor săi, că având în vedere că prin decizia sa de condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a statuat şi că Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, cele două angajate ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, au comis fraudă lucrând de fapt la PSD Teleorman, anunță  digi24.ro .

Potrivit liderului PSD, sunt create condițiile  care duc la ideea că organizaţia  PSD Teleorman trebuie dizolvată, dizolvarea fiind modificare de statut, care trebuie astfel comunicată Tribunalului Bucureşti.Liviu Dragnea a mai invocat faptul că, dacă PSD nu a dizolvat filiala de Teleorman şi pe 29 iunie 2019 au participat la Congres inclusiv membri ai filialei PSD Teleorman care au votat modificările de statut, formaţiunea politică se regăseşte în ipoteza juridică în care conduită PSD Central echivalează cu însuşirea actului ilegal comis de organizaţia PSD Teleorman între 7 iulie 2006 şi 18 decembrie 2012, ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuşi”, au explicat sursele citate, la acel moment.

Începând cu dată de 27 mai, Liviu Dragnea a fost  încarcerat în Penitenciarul Rahova, unde are de executat o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Rareș Bogdan: ,, Un război de carton!”

Europarlamentarul a postat un mesaj pe facebook , în care a scris următoarele, în ceea ce privește procesul demarat de Liviu Dragnea împotriva PSD.

,,Un război de carton. Convingerea mea e că Dragnea încearcă să o ajute pe Dăncilă să se distanțeze de imaginea lui, să mai cucerească niște nehotărâți. Să pară că Dăncilă e reforma din PSD. În continuare se încearcă fraierirea românilor. Spuneți-mi, ce s-a schimbat în ideologia și apucăturile PSD după trimiterea fostului lider acolo unde-i este locul? E corect dacă suspectez faptul că Dragnea încearcă să ajungă la Cotroceni prin Dăncilă? Spuneți-mi voi!”