Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce păţesc homosexualii în China. Terapii şoc filmate cu camera ascunsă | GALERIE FOTO şi VIDEO
Ce păţesc homosexualii în China. Terapii şoc filmate cu camera ascunsă | GALERIE FOTO şi VIDEO

Ce păţesc homosexualii în China. Terapii şoc filmate cu camera ascunsă | GALERIE FOTO şi VIDEO

Imagini cutremurătoare surprinse cu camera ascunsă în mai multe spitale din China dezvăluie tratamentele inumane la care sunt supuşi homosexualii, într-o încercare frenetică de a-i “vindeca”.

Homosexualii sunt practic electrocutaţi, prin intermediul unor electrozi aplicaţi în apropierea organelor genitale şi în zona capului, în cadrul unor aşa-numite şedinţe terapeutice. Investigaţiile au fost realizate de jurnalişti sub acoperire şi activişti chinezi pentru drepturile omului, pentru a oferi Occidentului şi factorilor decidenţi dovezi concludente cu privire la terapiile şocante la care sunt supuşi homosexualii, deşi oficial, în China, homosexualitatea nu mai este considerată de mai bine de 15 ani “afecţiune psihică”.

Şi totuşi numeroase spitale, din diferite regiuni ale Chinei, continuă praticile barbare, multe cadre medicale fiind absolut convinse că au de-a face cu o boală tratabilă.

Un filmuleţ realizat recent, cu camera ascunsă, în interiorul Spitalului de Psihiatrie din Tianjin surprinde momentul în care activistul John Shen este supus terapiei de şoc şi i se prescriu o serie de tratamente medicamentoase care să-l vindece de pederastrie. Medicul psihiatru care îl tratează îi recomandă achiziţionarea unui mic dispozitiv pentru şocuri electrice la domiciliu, sfătuindu-l să-l folosească ori de câte ori are gânduri necurate.

Şi spitalul din Huashan tratează, în secret, homosexualitatea. Mulţi dintre pacienţi, din teama de a nu fi respinşi de către societate, vin din proprie iniţiativă să se trateze şi să devină, spun ei, oameni normali. Cel mai adesea însă, în cazul adolescenţilor, părinţii sunt cei care decid să-şi supună copii unor asemenea terapii înfiorătoare în aşa-numitele clinici de reconversiune.

 Costurile unei singure şedinţe cu electro-şocuri se ridică la aproximativ 800 de dolari. O altă înregistrare video efectuată în secret surprinde momentul în care medicul îşi consiliază pacientul: “când simţi că te curpinde dorinţa, fă duşuri reci sau aleargă ca să-ţi eliberzi hormonii în exces”.

Asta pentru acasă, pentru că la spital tot pe bază de şocuri electrice se obţine vindecarea. Îi pune mai mulţi electrozi în zona capului şi îi spune să se relaxeze pentru că electricitatea care îi străbate corpul nu face altceva decât “să-i echilibreze sistemul nervos”.