Potrivit unor surse, viitorul Minister al Afacerilor Externe ar urma să cuprindă Afacerile Europene și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

În cazul acestuia din urmă, o variantă ar fi transformarea în departament și subordonarea sa Secretariarului General al Guvernului. Cercetarea si Inovarea împreună cu Tineretul și Sportul ar urma să intre în componența Ministerului Educației.

Ministerul Economiei ar urma să se unească cu cele ale Mediului de afaceri și Turismului. Transgaz și Transelectrica vor trece în subordinea Ministerului Finanțelor pentru a se evita infringementul prin încălcarea obligației de separare a activităților de producție și transport în sectorul energetic.

Astfel, după modificările ce vor avea loc, viitorul Cabinet va avea următoarea structură ministerială: Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Justiției, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Educației, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Comunicațiilor, Ministerul Transporturilor, Ministerul Culturii și Ministerul Sănătății, notează Hotnews.

Din punct de vedere politic, există varianta ca viitorul Executiv monocolor, liberal sau să aibă în componență și câțiva miniștri PMP, având în vedere că USR, ALDE, Pro România și UDMR au refuzat să participe la guvernare.

Cel mai probabil, Klaus Iohannis îl va desemna pe Ludovic Orban pentru funcția de premier, urmând să-l anunțe, cel târziu, marți.

Te-ar putea interesa și: