Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Ce nu se știe despre cea mai sigură închisoare din lume. Deținuții spun că Alcatraz este bântuită de fantome
Ce nu se știe despre cea mai sigură închisoare din lume. Deținuții spun că Alcatraz este bântuită de fantome

Ce nu se știe despre cea mai sigură închisoare din lume. Deținuții spun că Alcatraz este bântuită de fantome

Inchisoarea Alcatraz, din Statele Unite, este cel mai cunoscut și dur penitencar din lume. În prezent, locul de detenție a devenit atracție turistică. Lucruri neștiute despre această locație au ieșit la iveală, deținuții nu aveau voie să vorbească intre ei, iar clădirea era bântuită de fantome.

A venit momentul aflăm tot ce nu se știa despre închisoarea de maximă securitate, Alcatraz. Penitenciarul este situat în centrul golfului San Francisco din California. Aceasta a fost numită cea mai sigură închisoare și a funcționat până în anul 1963.

După Războiul mexican-american, insula Alcatraz revine Statelor Unite

După război, California a revenit Statelor Unite împreună cu insula unde se află penitenciarul. În anul 1854 se contruieste pe insula Alcatraz un far, iar în 1859 se finalizează o mare fortăreață. În 1861, aceasta devine închisoare pentru prizonierii din Războiul civil american.

Deținuții au ajutat la construirea penitenciarului

Militarii au considerat s-a așternut liniștea pe insulă și au hotărât se retragă. În 1909, deținuții au fost obligați ajute la construitea penitenciarului după ce fortăreața ajunsese fie în paragină.

IICCMER.  Raport privind situația Penitenciarului Râmnicu Sărat

Era considerată cea mai teribilă închisoare din lume

În 1933, închisoarea a fost administrată de Departametul de justiție al SUA, acesta fiind momentul în care penitenciarul a primit titlul de „cel mai teribil loc de detenție din lume“. Deținuții care desăvârșiseră lucruri grave erau despărțiți de ceilalți deținuți. Oamenii aflați în închisoare nu aveau dreptul vorbească cu ceilalți, în locație se instalase o liniște insuportabilă. Pe lângă mâncare și adăpost, cei aflați aici nu aveau dreptul la altceva. Penitenciarul se făcea recunoscut față de alte închisori prin apa caldă pe care o ofereau detinulor la duș. Conducătorii credeau dacă le oferă apă caldă, pușcăriașii nu pot face față apei reci din golf atunci când încearcă evadeze.

Șanse minuscule de evadare

Deținuții încercau în fiecare zi evadeze din infern, dar nu făceau față apei reci din golf și nici curenților puternici. Până închisoarea a fost închisă, nu a reușit nimeni evadeze. Cinci deținuți au decedat în timpul evadării, 6 au fost omorați de gardieni, 23 au fost prinși pe loc, iar doi s-au înecat din cauza frigului.

Insula Alcatraz este considerată insula pelicanilor

Unul din cei mai rai deținuți din penitenciar avea porecla de „Păsărarul din Alcatraz.“ Bărbatul era cunoscut pentru pasiunea pe care o avea pentru păsări. Acest lucru era considerat drăguț, în ciuda faptului fusese închis pentru 2 crime și o tentativă de omor.

Fantomele din Alcatraz

Legendele spun pentincerialul găzduia spirite rele după ce au fost închiși cei mai diabolici oameni din lume. Gardienii și deținuții au declarat se auzeau zgomote stranii, țipete, iar câteodată spuneau văd trupurile foștilor soldați. O parte din oameni credeau în aceste legende, iar alții spuneau deținuții au luat-o razna din cauza regimului din închisoare.

Al Capone a fost închis la Alcatraz

Faimosul ganster, Al Capone, a fost unul dintre deținuții penitenciarului. Duritatea închisorii, dar și un sifilis netratat l-au adus pe acesta în pragul disperării. Bărbatul a murit în 1947, iar în timpul șederii lui ajunsese aibă vârstă mentală a unui copil de 12 ani.

O principală atracție turistică

Închisoarea a ajuns atracție turistică, iar circa 1,5 milioane de turiști pășesc anual la Alcatraz pentru a afla cum trăiau cei ce au fost încarcerați aici.

Publicat in categoriile: Istoria secreta, Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: