Evenimentul Zilei > Politica > Ce mutare va face Iohannis în scandalul momentului? „Documentul lui Cîțu se cheamă cazier”. VIDEO
VIDEO

Ce mutare va face Iohannis în scandalul momentului? „Documentul lui Cîțu se cheamă cazier”. VIDEO

România este împărțită în două de scandalul Cîțu. Sunt voci care acuză o mișcare de guerilla a grupării Orban cu scopul de a-l pune cu botul pe labe pe cel considerat mare favorit al congresului PNL. Însă cea mai așteptată reacție de la vârful scenei politice este așteptată din partea președintelui, cel care l-a investit pe premierul Florin Cîțu cu maximum de încredere. În arena EVZ Play, Robert Turcescu și Mirel Curea au pus sub lupă scandalul politic al zilei și implicațiile acestuia.

Emisiunea de joi, transmisă live pe canalul de Youtube EVZ Capital și pe pagina de Facebook Evz.ro, „va rămâne o emisiune bornă. Premierul a știut ieri că urmează să i se pună întrebări”, a opinat Turcescu în preambulul unei ediții incendiare.

O investigație jurnalistică a gazdelor emisiunii a arătat că, potrivit protocoalelor ORNISS (Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat), despre care Florin Cîțu a luat cunoștință în momentul când a fost desemnat ministru al Finanțelor, fapta de care a fost acuzat peste Ocean este considerată gravă de către instituție.

Documentul se cheamă cazier. Cîțu a fost găsit vinovat”

„Documentul se cheamă cazier. Este condamnare cu privare de libertate, a fost găsit vinovat. La adjudecation s-au confirmat toate acuzațiile inițiale. A fost condamnat la o pedeapsă penală cu privare de libertate. E o atitudine de pericol social ieșit din comun. Faptul că a fost condamnat, deși era la prima încălcare a legii, spune multe cu privire la gravitate, la halul de beat în care era sau natura substanțelor”, a explicat jurnalistul Mirel Curea.

Acesta s-a întrebat de ce premierul a omis să treacă acest incident în documentul pe care l-a completat la ORNISS, din moment ce potrivit standardelor instituției e vorba de o abatere gravă, cazierul operativ care nu se șterge niciodată.

Secretul lui Polichinelle: cine l-a dat de gol pe Florin Cîțu?

Deși în spațiul public, prin site-ul legalizez.ro, se dorește „să se camufleze” de unde le-a venit documentul care îl incriminează pe premier, lucrurile sunt ceva mai complicate. Informația a fost diseminată în mai multe zone jurnalistice și nejurnalistice, a punctat Robert Turcescu. Întrebarea cheie este, ca în romanele polițiste, cine avea interes să aducă la suprafață această faptă din trecutul premierului?

În opinia jurnalistului Mirel Curea, „probabil ca povestea să fi fost cunoscută de colegii lui de studiu din zona userist-tefelistă. Din zona lui Orban nu ne putem gândi decât la servicii, însă serviciile habar nu au avut. Când au verificat solicitarea lui Cîțu din ORNISS nu au dat peste asta, care i-ar fi tăiat orice posibilitate de a deveni ministru de Finanțe și chiar șef al grupului PNL de la Senat”.

Iohannis știe că așa ceva se află și i se pune lui în sarcină”

Moderatorul Robert Turcescu a remarcat că premierul este la al doilea mandat de senator și „nu se mai poate spune că e o abatere minoră. ORNISS refuză să dea informații. I-au dat avizul. Dacă a fost corect față de Iohannis, care i-a semnat numirea în funcție, dl. Cîțu trebuia să fi vorbit despre acest episod din viața lui. Dacă nu a vorbit e grav, înseamnă că a mințit”.

În opinia lui Mirel Curea, Iohannis și Orban nu au știut de condamnare, însă „din informațiile pe care le am, Iohannis e foarte atent la așa ceva chiar cu riscul de a-l pierde pe omul pe care l-ar vrea. Știe că așa ceva se află și i se pune lui în sarcină”. În acest context este de așteptat ca președintele țării să aibă o luare de poziție în intervalul următor.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: