În comuna Scundu din Județul Vâlcea, doi bărbaţi au folosit unul din cele două microbuze şcolare pentru a transporta baxuri de bere.

Un martor a surprins doi bărbaţi chiar când încărcau în microbuzul şcolar mai multe navete de bere, la sfârşitul săptămânii trecute, în faţa unui centru comercial. Când au văzut imaginile, localnicilor nu le-a venit să creadă că angajatul care transportă zilnic elevii la şcoală, are şi alte aşa zise ocupaţii.

„Nu aş fi de acord să transporte alcool. Şi nimic altceva. În primul rând, microbuzul este pentru copii. Nu e să-ţi faci treaba, a spsu o localnică.

Conducerea şcolii spune că microbuzul şcolar este proprietatea primăriei din Scundu, aşa că nu poate aplica sancţiuni.

„El îşi face cursele de dimineaţă. La 8 şi jumătate termină cursele şi se întoarce la prima cursă de dus copiii acasă la ora 12. Nu este problema noastră ce face. Este la dispoziţia primăriei, pentru că este angajatul primăriei”, a declarat Ion Cîrstea, directorul Școalii Generale din comuna Scundu.
Primarul îi ia apararea șoferului negăsind o problemă în extractivitatea acestuia.
„Am îndrăznit, nu cred că am făcut o crimă, să luăm dulciuri, suc, apă minerală pentru că folosim şi pentru copii de la şcoală şi pentru cetăţenii din comună. Băuturi alcoolice nu folosim!”, declară Dumitru Blejan, primarul comunei Scundu.

El mai spune că este o tradiţie ca de Ziua Comunei – 26 octombrie şi Ziua Copilului – 1 Iunie, copiii să primească dulciuri şi sucuri, scrie observator.tv.

Te-ar putea interesa și: