Înainte de a începe antrenamentele la noua sa echipă, Al Hilal, în Arabia Saudită, Laurențiu Reghecampf, însoțit de soția sa, Ana Maria Prodan, și fiul lor Bebeto, au petrecut o vacanță de câteva zile în Bucovina. „Nu m-am simţit atât de bine în ţara mea niciodată”, a mărturisit Reghe la final, iar ce anume l-a făcut pe fostul antrenor al Stelei să declare astfel veți afla în acest material.
Au venit pentru două zile și au stat patru. Vezi cu ce bucate tradiționale au fost răsfățați
Inițial, Reghe și Prodanca au venit în județul Suceava doar pentru cununia religioasă a finilor lor, jurnalistul sportiv Bogdan Steriopol și soția acesteia, Andreea Lazăr. Cuunia religioasă și petrecerea au avut local Gura Humorului, însă ce a urmat după i-a lăsat cu gura căscată pe membri familiei Reghecampf.
Cazați la un complex turistic cunoscut din comuna Mălini, La Filuță, unde au ajuns la recomandarea lui Cosmin Olăroiu, soții Reghecampf au decis să-și prelungească mini-vacanța în Bucovina de la două la patru zile.
Iar gazda lor, Filuță, după cum e și numele pensiunii, a avut grijă de oaspeții săi vedetă și le-a pregătit bucate tradiționale de toate felurile și o grămadă de surprize.
Jurnaliștii de la Monitorul de Suceava au fost la Mălini și au aflat meniul pregătit pentru soții Reghecampf. Dimineața: ceai de plante, lapte fiert, lapte acru în cofe de lemn, dulceaţă de nuci, de afine şi scrob ţărănesc făcut cu cârnaţi, slănină şi ceapă verde, iar peste zi începea un adevărat maraton culinar cu produse tradiționale: pastramă de oaie, de curcan, de pui şi de vită, kaizer, cabanos de oaie, muşchi de porc, muşchiuleţ de porc, jambon afumat, jumări şi şorici dintr-un porc sacrificat în faţa clienților, salată de hribi, salată de ghebe, salată de râşcovi, zacuscă de ghebe, zacuscă de hribi, tocană de legume, pomana porcului, supă de cocoş, miel în smântână de la ferma proprie, aripioare de pui, muşchi de vită, scrijele, pâine de casă, plăcinte, colţunaşi, cozonac, balmoş, jântiţă sau caş făcut ad hoc, la stâna turistică a proprietarului pensiunii.
„Eu pot să spun că mă pricep la mâncare, gătesc destul de des. Este un mod de relaxare pentru mine şi aşa îi fac fericiţi şi pe ai mei. Am umblat în toată lumea, însă modul în care am fost primiţi şi trataţi aici este cu adevărat nemaiîntâlnit”, a povestit fostul antrenor al roș-albaștilor.
“Am avut parte de nişte clipe de vis”
Și au avut de toate în zilele petrecute la Mălini, de la focuri de tabără,plimbări cu caii și trăsura, spectacole de folclor, bucovineni îmbrăcați în costume populare, precum și vizite pe la mănăstiri și Casa Memorială „Nicolae Labiş” din localitate.
„Este pentru prima dată când ajung în Bucovina şi am avut parte de nişte clipe de vis. Am găsit aici un colţ de rai şi vă spun sincer că nu m-am simţit atât de bine în ţara mea niciodată. Promit că mă voi întoarce ori de câte ori voin avea ocazia aici, mai ales că portul popular, tradiţiile şi obiceiurile voastre sunt incredibil de frumoase”, a completat Laurențiu Reghecampf.
Proprietarul pensiunii: “O familie foarte frumoasă şi unită”
Proprietarul complexului turistic s-a arătat încântat de Reghe și soția acestuia: „Sincer, nu-i cunoşteam decât de la televizor şi nu ştiam la ce să mă aştept. S-au dovedit a fi nişte oameni normali, modeşti şi foarte politicoşi. N-au avut nici un fel de pretenţii exagerate, ba din contră. Normal, am dorit să le schimbăm lenjeria în fiecare zi, dar ne-au refuzat. De asemenea, Reghe n-a acceptat să aprindă altcineva în locul său focul în şemineul din apartamentul în care au fost cazaţi. O familie foarte frumoasă şi unită”.