Fondatorul SpaceX și directorul Tesla, Elon Musk, a vândut recent un conac din Los Angeles pentru suma de 30 de milioane de dolari – făcând un prim pas către un angajament de a se elibera de bunurile sale pământești.

Miliardarul în vârstă de 48 de ani a listat proprietatea Bel Air pentru 30 de milioane de dolari la începutul lunii trecute, după ce a promis că „nu vrea să mai dețină nicio casă”.

Cine este cumpărătorul?

Conacul extins pe o suprafaţă de 16.000 de metri pătrați are șase dormitoare, 11 băi și este completat cu un teren de tenis și o bibliotecă cu două etaje. Cumpărătorul este un SRL care are legătură cu miliardarul chinez  din domeniul tehnologiei numit William Ding, care a fondat Net Ease, a scris  Wall Street Journal.

De ce vrea să se debaraseze de toată averea?

Musk a promis să scape de casele și bunurile sale pentru a-și dedica viața „pentru Marte și Pământ”. „Nu am nevoie de numerar”, a declarat excentric miliardarul în mai, continuând: „Puterea te cântărește”.

A home being sold by Elon Musk, 10911 Chalon Rd, Los Angeles, seen in an aerial photo.

Conacul din Bel-Air, recent vândut, se află peste drum, de o altă proprietate pe care Musk încearcă să o vândă – o casă în stil ranch de 2.700 de metri pătrați, care a aparținut actorului Gene Wilder – şi pe care a listat-o ​​pentru 9,5 milioane de dolari, cu condiția să „ nu poată fi demolată deoarece face parte din sufletul său”.

Musk mai are alte cinci proprietăți tot în California scoase pe piață pentru aproape 100 de milioane de dolari. Antreprenorul de origine sud-africană speră să obţină multe sute de milioane de dolari pentru toate casele  din Bel-Air, Los Angeles, potrivit unei recente listări Zillow.  Site-ul de specialitate le descrie ca fiind casele cu „cele mai bune vederi din Los Angeles“.

De asemenea, Musk a pus luna trecută la vânzare şi conacul său din San Francisco, cu „vedere spre golf”, la un preț de 35 de milioane de dolari.

Fosta casă a lui Gene Wilder de care Elon Musk este legat sufleteşte: