Ce îţi poate face jojoba

Uleiul de jojoba este extras din seminţele plantei de jojoba, ştiinţific cunoscută sub denumirea de simmondsia chinensis.

Uleiul pur de jojoba are o culoare aurie, strălucitoare, în timp ce uleiul prelucrat de jojoba este clar şi transparent. Are o durabilitate îndelungată deoarece este un lichid relativ stabil, nu va oxidea uşor şi nu va râncezi, deoarece nu conţine trigliceride, care se regăsesc în compoziţia altor uleiuri vegetale cum ar fi uleiul de seminţe de struguri şi uleiul de nucă de cocos. Uleiul de jojoba este rareori vândut în forma lui pură. 95% din produsele utilizate pentru îngrijire personală au în compoziţie atât ulei de jojoba cât şi alte ingrediente.

Caşalotul, detronat

În anii '60 caşalotul a fost considerat o specie pe cale de dispariţie, deoarece acesta a fost vânat pentru grăsimea lui, care este formată din 90 de esteri ai acizilor graşi. Pe atunci, grăsimea de caşalot era utilizată pe scara largă în mii de produse cosmetice şi pentru menţinerea sănătăţii. Mai târziu, a fost descoperit uleiul de jojoba care s-a constatat că este cu mult superior celui provenit din caşalot.

Cel de jojoba conţine o cantitate mare de vitamina E, care îl face să fie considerat un adevărat elixir pentru piele şi păr. Dacă ai probleme cu excesul de sebum şi părul tău se îngraşă foarte repede, poţi folosi uleiul de jojoba pe părul umed, aplicat de la rădăcină şi până la vârfuri. De asemenea, dacă ai probleme cu acneea, uleiul de jojoba poate fi folosit prin aplicarea directă pe coşuri sau ca ingredient în diferite măşti naturale. O mască uşor de realizat şi eficientă este cea compusă din ulei de jojoba, tărâţe de ovăz şi suc de castravete.