Victor Ponta, președintele PRO România, a anunțat că încă vorbește cu parlamentari ai Puterii și în curând alte patru nume i se vor alătura. În aceste condiții, PSD duce negocieri intense cu UDMR, pentru a avea susținerea minorității în Parlament.

 

Și Opoziția negociază cu „puciștii” din PSD, care ar putea absenta de la proiectele împotriva social-democraților, pentru a slăbi majoritatea parlamentară.

 

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte luni de la ora 14,00, la Palatul Parlamentului. Social-democraţii ar urma să discute situaţia organizaţiilor din care au plecat parlamentari, dar și despre proiectele împotriva social-democraților inițiate de Opoziție. Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, ieri, pentru EvZ, că tot luni se va discuta și situația delor doi miniștri demisionari, Lucian Șova și Paul Stănescu, care nu au fost eliberați din funcție de Klaus Iohannis.

 

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a anunţat că partidul va boicota şedinţele de plen dacă Liviu Dragnea și Florin Iordache vor conduce şedinţele.

„Vom boicota toate şedinţele de plen care vor fi conduse de Liviu Dragnea şi Florin Iordache pentru că ei în acest moment comit un abuz. Asta înseamnă că trebuie finalizată procedura de revocare a celotr doi care ocupă funcţii de conducere la Camera Deputaţilor. Nu vom participa la şedinţele respective, asta înseamnă boicot. Noi credem că până la discutarea şi dezbaterea proiectului de lege a bugetului de stat şi a Legii pensiilor se va finaliza procedura de revocare a celor doi din funcţii”, a declarat Ionel Dancă, în Parlament.

Liberalul a afirmat că în prezent Liviu Dragnea şi Florin Iordache nu mai pot conduce şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor, fiind propuşi pentru revocare.

Te-ar putea interesa și: