Ce îi așteaptă pe elevi în acest an. S-a anunțat astăzi și poate schimba radical anul școlar

Ce îi așteaptă pe elevi în acest an. S-a anunțat astăzi și poate schimba radical anul școlar sursa: arhivă EVZ

Regulile de funcționare ale unităților de învățământ s-ar putea modifica într-o privință, dacă propunerea ministrului Sorin Cîmpeanu va fi adoptată.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat o modificare de ultimă oră pe care vrea să o propună și care vizează școlile din localitățile care au rata de infectare mai mică decât 3 la mia de locuitori. Oficialul vrea ca, în acest caz, să se permită desfășurarea cursurilor cu prezența fizică.

Ce schimbare vrea ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „În măsura în care autoritățile sanitate sunt de acord”

„Peste 2 milioane de elevi și preșcolari au putut merge astăzi cu prezență fizică pe baza unei rate de 60%. Apreciez înțelegerea acelor profesori care au înțeles cât de importantă este vaccinare. Într-o săptămână numărul școlilor cu rată de peste 60% a crescut cu 1.000.

În măsura în care autoritățile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localitățile în care rata de incidență este mai mică de 3 la mie să se poată renunța la acest prag minim de vaccinare. În acest fel am putea da posibilitatea acelor localități din mediul rural unde nu sunt infectați, dar nici foarte mulți vaccinați să poată deschide școlile cu prezență fizică. Voi asuma această decizie în raport cu autoritățile sanitare. (...) Această propunere este o tranziție către normalitate, normalitatea este aceea în care toți copiii merg la școală sau la grădiniță.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu pot să dau niciun orizont de timp”

Săptămâna asta lucrurile se desfășoară după regulile cunoscute. Nu pot să dau niciun orizont de timp, pentru că decizia trebuie analizată de către Ministerul Sănătății și apoi de către CNSU”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, luni, la Digi 24.

„Avem probleme cu conectivitatea la un nivel care să permită predarea online (…). Conectivitatea a fost ameliorată, nu suficient de mult încât să spunem că fiecare dintre cei 3 milioane de copii, mai ales acel un milion de copii care sunt în mediul rural – preşcolari şi elevi, au conectivitate şi acces la internet capabil pentru predarea online”, spunea Sorin Cîmpeanu, săptămâna trecut, despre școala online