Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce i-ar face Jackie Kennedy unui bărbat din zilele noastre
Ce i-ar face Jackie Kennedy unui bărbat din zilele noastre

Ce i-ar face Jackie Kennedy unui bărbat din zilele noastre

Nu trebuie să faci mare lucru unui mascul pentru a-l cuceri, dar tocmai această simplitate a faptului presupune o "tehnică" complexă. Asta demonstrează cartea "Ce ar face Jackie?".

Să ştii din instinct ce te avantajează, să nu vrei să ai de-a face cu "peştii mici", să nu sperii inutil, să atragi atenţia asupra gâtului şi umerilor, să porţi rochii strânse sub sâni pentru a crea impresia că ai picioare lungi…
În cartea "What Would Jackie Do?/ Ce ar face Jackie?", jurnalistele Shelly Branch şi Sue Callaway dezvăluie cele mai de succes tehnici de seducţie ale lui Jacqueline Kennedy – una dintre cele mai mediatizate celebrităţi ale lumii, Prima Doamnă a Statelor Unite care a spart tiparele şi totodată gura lumii.
Dintr-un defect, un avantaj
Emanând echilibru de neegalat şi stil, această femeie a continuat să fascineze oamenii de toate vârstele, chiar şi ca văduvă a lui JFK . Dar cum ar fi manipulat Jackie secolul XXI? Ce ar crede ea despre o societate care celebrează un ego supra dimensionat şi normele de conduită casual?: "Ce ar face Jackie?".
Femeile din zilele noastre sunt obsedate de standarde de frumuseţe ridicole şi tind să devină, în timp, o copie. Văduva lui JFK este dată drept exemplu pentru felul în care făcea dintr-un defect un avantaj: nasul roman, posteriorul mai mare decât standardul sau ochii foarte depărtaţi.
"Cât priveşte aspectul fizic, sunt înaltă, am 1,70 m, păr şaten, forma feţei este pătrată, iar ochii, din nefericire, sunt atât de îndepărtaţi unul de celălat, încât este nevoie de trei săptămâni pentru crearea unor ochelari care să poată sta pe nasul meu", scria Jacqueline într-o cerere de înscriere pentru Prix de Paris al revistei "Vogue", înainte de a deveni doamna Kennedy: "Nu am o siluetă senzaţională, dar pot părea slabă dacă îmi aleg hainele potrivite". Jackie avea complexe, ca oricare om, dar avea talentul de a le transforma în motive de atracţie.
Mai uşor cu IQ-ul
Conform celor două autoare ale cărţii, deşi era foarte "citită" şi poseda o inteligenţă remarcabilă, în tinereţe, Jackie mima nervozitatea, mai ales în preajma bărbaţilor.
"A înţeles că o femeie independentă se poate dezvălui unui bărbat doar în timp. Aşa că nu copleşea pe nimeni cu IQ-ul ei, ci le oferea bărbaţilor şansa să observe mai întâi ce personalitate plăcută are. De asemenea, făcea eforturi deosebite să-şi tempereze vocea puternică, ba chiar şi-a propus să vorbească «sotto voce»", o chestiune care li se părea bărbaţilor seducătoare.
Ei erau obligaţi să se apropie de ea pentru a o auzi mai bine, ea se asigura mereu că buzele ei erau perfect puse în valoare. Se pare că tatăl lui Jackie avea opinii ferme despre cum ar trebui o femeie să pună mâna pe un bărbat: "Să fii greu de obţinut!", îi spunea el. Jackie i-a luat sfatul în serios, preferând să pară mai degrabă nonşalantă decât dornică să-şi găsească un partener.
"Ne uitam la ea şi ne spuneam «cât de simplu!», dar ea era foarte conştientă de stilul propriu, de corpul şi de faţa ei, ea ştia din instinct ceea ce o avantaja", se confesa la un moment dat creatorul de modă Givenchy.
Admiratorii se plângeau că abia obţineau de la ea un sărut pe obraz, iar după logodna cu JFK, nu s-a sfiit să-şi lase bărbatul să o aştepte cu nerăbdare câteva săptămâni, plecând în Europa pentru o vacanţă de plăcere.
"E bine să pari în permanenţă fascinată de bărbatul cu care eşti. Nu lăsa să vadă că te plictiseşti, că îi priveşti peste umăr şi ai grijă să-i pui întrebări despre lucrurile care îl interesează. Beneficiul colateral al acestei tehnici este că îţi permite să rămâi enigmatică, pentru că el va vorbi tot timpul. Foarte puţini bărbaţi pot rezista acestei cantităţi uriaşe de interes în persoana lor", mai scriu Shelly Branch şi Sue Callaway.
"Când este prea aglomerat în trei, ridică miza la patru. Aminteşte- i unui bărbat că nu este singurul care are legături amoroase în afara relaţiei voastre". La începutul lui 1968, când era curtată de armatorul grec Onassis, Jackie a plecat în Mexic cu Roswell Gilpatric, o veche cunoştinţă a ei din Washington – cu toate că el era în proces de divorţ.
Între mici şi mari
Ce i-ar putea face Jackie unui bărbat al secolului XXI? "L-ar seduce sau l-ar abandona, dar nu oricum!", spun cele două autoare. Mulţumită tatălui ei, Jackie a ar fi învăţat cum să se comporte pe lângă bărbaţii mai în vârstă, şi nu numai. Unul dintre principii fiind acela că dacă îţi doreşti să întâlneşti un bărbat, însă nu vrei să ai de-a face cu "peştii mici", atunci e cazul să te obişnuieşti cu "peştii mari".
Multe femei fac eforturi să se împrietenească cu mama iubitului lor, însă Jackie a avut grijă să intre în graţiile tatălui lui John Kennedy (acesta avea foarte multă influenţă asupra fiului şi controlul asupra averii familiei).

Pe de altă parte criticii spun că "ea nu i-a putut face nimic mai mult lui JFK decât să aibă o ţinută mai stilată. În rest, toată lumea ştie ce a făcut el altor femei. Jackie nu ar fi făcut niciodată unele lucruri, iar ea n-avea ce să înveţe de la un tată beţiv şi afemeiat decât eventual cum să se ferească de bărbaţi!". Alţii spun: "A avut această fată un comportament bun? Probabil că nu, dar şi-a urmat instinctele!".

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/8WfQnwFHB-w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
RĂZBUNARE
Prima Doamnă şi Don Juanii
Deşi criticii afirmă că "nu a reuşit să îşi ţină bărbatul sub cearşaf", iată că unele dezvăluiri confirmă faptul că a reuşit să ţină alţi bărbaţi sub aşternut. Dacă despre infidelităţile lui JFK se ştiau destule încă din epocă, nu s-a cunoscut absolut nimic despre faptul că, deşi se afişa convingător ca o soţie model, care ţinea morţiş la acest statut, Jackie a decis să se răzbune pentru aceste umilinţe în serie şi a şi făcut-o.
Potrivit propriilor confesiuni, a avut două escapade amoroase: cu actorul William Holden şi cu industriaşul Gianni Agnelli. Este vorba despre doi Don Juani celebri ai altor vremuri. Holden, unul dintre marile staruri de la Hollywood, din anii ’50-’60, un tip seducător, de o frumuseţe frapantă, cu fizic atletic, desemnat starul masculin al anului, în 1954 şi 1955, cu un Premiu Oscar în 1954.
Agnelli (1921-2003), supranumit "Avocato", era coproprietar şi conducător al uzinelor Fiat din Torino. A avut legături amoroase cu Pamela Harriman, nepoata lui Churchill, poreclită "ultima mare curtezană a secolului XX" sau…"marea orizontală" . În 1970, revista americană "Vanity Fair" îl clasa printre cei mai seducători bărbaţi ai anului.