Evenimentul Zilei > Politica > Noi detalii. Ce i-a pregătit DNA lui Liviu Dragnea după liberare. Adrian Năstase are informații din sistem
Noi detalii. Ce i-a pregătit DNA lui Liviu Dragnea după liberare. Adrian Năstase are informații din sistem

Noi detalii. Ce i-a pregătit DNA lui Liviu Dragnea după liberare. Adrian Năstase are informații din sistem

Într-o intervenţie la Antena 3, fostul preşedinte al PSD şi premier al României, Adrian Năstase a estimat că izolarea lui Dragnea de către foştii colegi ar fi o eroare. Directorul INSCOP, Remus Ștefurac a declarat aseară la B1 TV că Dragnea se va concentra asupra problemelor persoanale.

Adrian Năstase este sigur că relația „specială” a lui Liviu Dragnea cu justiția din România nu s-a încheiat.

„În primul rând mă bucur în plan personal pentru Liviu Dragnea. A fost o perioadă cumplită pentru el din câte am înţeles, inclusiv prin aceste nedreptăţi succesive legate de eliberarea condiţionată.

Cred că este un moment în care poate să respire pentru o vreme uşurat, pentru că este evident că va fi urmărit în continuare de DNA, de un întreg sistem care, după părerea mea, ar trebui totuşi modificat din punctul de vedere al rolului pe care trebuie să îl aibe, inclusiv chestiunea eliberării condiţionate.”, a declarat Adrian Năstase.

Fostul premier al ţării susține că politicienii PSD trebuie să susțină schimbarea procedurilor în justiție ca să fie feriți de posibilele abuzuri ale procuorilor DNA.

Absolvent de studii juridice, Adrian Năstase s-a arătat nedumerit de modul în care judecătorii au ales în mod repetat să cenzureze decizia comisiei din penitenciar.

„Legiuitorii ar trebui să fie mai înţelepţi şi să găsească soluţii”, a avertizat Adrian Năstase.

Adrian Năstase îl vrea în politică pe Liviu Dragnea

Revenind la Liviu Dragnea, Adrian Năstase a susţinut că îl vede încă pe Dragnea capabil să facă politică. „Dragnea poate fi reprezentantul curentului suveranist în România”.

„El va avea o imagine bună şi poate să aibă un rol – dar depinde de el dacă va dori să mai participe la viaţa politică, în condiţiile în care în toată Europa de răsărit a început un curent suveranist…

Iar el poate să fie reprezentantul unui astfel de curent în România, în condiţiile în care altfel, în partidele tradiţionale nu mai există.El poate să fie sprijinit pentru un astfel de rol, dar bănuiesc că va exista intenţia din partea celor care vor mai multă Europă care vor încerca să îl blocheze din nou prin dosare, prin mersul la instanţe şamd”, a explicat Adrian Năstase.

În condiţiile în care membrii PSD s-au arătat deocamdată reţinuţi în reacţii cu privire la eliberarea fostului lor lider, Adrian Năstase spune că vede asta ca pe o greşeală, notează Antena 3.

„Este o greşeală pentru că fiecare om, sigur, are calităţi şi defecte. Lui Liviu Dragnea i se pot reproşa multe lucruri, dar în acelaşi timp el a reprezentat un element important pentru istoria PSD şi acest lucru trebuie respectat. Pe de altă parte sunt absolut convins că nevoia de solidaritate într-un partid politic trebuie să se manifeste nu doar la bine, dar mai ales la rău.”

Liviu Dragnea, judecat de fostul colaborator al lui George Maior

Remus Ștefureac, directorul Inscop Research, spune că Liviu Dragnea a avut o abordare „un pic realistă” atunci când a vorbit despre o eventuală reintrare în politică. „PSD a virat puțin – și e evident acest lucru – de la retorica pe care a avut-o partidul în perioada în care domnul Dragnea era președinte, mesajul lor s-a diversificat”, a mai spus el la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, joi seară, pe B1 tv.

Directorul Inscop Research, fost colaborator al lui George Maior, a mai afirmat: „Dincolo de partea mai contondentă a declarațiilor domnului Dragnea, poate oarecum așteptată, abordarea un pic realistă mi s-a părut în momentul în care a făcut acea declarație legată de viitorul politic – rețin a doua parte a declarației, dacă va avea pentru cine să revină în politică.

Această întrebare, «pentru cine», se leagă evident de electorat și de bazine electorale. Din punctul meu de vedere, pe un culoar pe care s-a înscris un alt partid, un partid parlamentar nou în România, este vorba despre partidul proaspăt intrat AUR, acest culoar este destul de înghesuit, aș spune, și poate aici ar putea fi o înțelegere a unui viitor politic”.

„Altfel, PSD a virat puțin – și e evident acest lucru – de la retorica pe care a avut-o partidul în perioada în care domnul Dragnea era președinte, mesajul lor s-a diversificat. Prin urmare, e destul de greu de crezut că poate concura PSD pe acest culoar mai larg, însă până la acel moment sunt convins că domnul Dragnea cel puțin se va concentra și pe chestiunile personale, sănătate, așa cum a și declarat, și cred că viața politică românească își va (…)

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: