LideruL ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a comentat ordonanța de urgență prin care Guvernul a decis să amâne alegerile locale, într-o postare pe Facebook. El a precizat că actul normativ trebuie modificat pentru că anumite prevederi sunt discriminatorii și favorizează partidele care primesc bani de la clientela politică.

„Fiti atenți la art. 6, aliniatele 1 si 2! Mergând pe vechea lor strategie, dai cu o mână și iei cu două. Guvernul propune pe de o parte micșorarea numărului de semnături necesare pentru candidaturi (bravo!) sau înlocuirea semnăturilor cu sume de bani (contribuții electorale, cum le numesc ei). Si aici nu pot să nu mă gândesc cum sau de ce au ajuns guvernanții să se gândească să cumpere semnături. Căci seamănă incredibil de mult cu varianta cumpărării de voturi, (infracțiune, de altfel). Lista de semnături   are un rol democratic de filtru în prefațarea procesului electoral. De ce să renunți la acest filtru și să-i pui preț în bani?”, a arătat Călin Popescu Tăriceanu în postarea de pe Facebook.

El a precizat că liberalii au preferat această metodă pentru a evita expunerea în fața alegătorilor și ca să folosească banii obținuți de clientela politică din importurile de echipamente medicale.

„Dacă o țin în ritmul ăsta mă aștept ca cei de la PNL să nu mai organizeze deloc vot popular și să dea o ordonanță (poate chiar militară) prin care să fie declarat câștigător al alegerilor partidul care are conturile cele mai grase! Și aici nu-i bate nimeni, mai ales acum în vremuri de coronavirus! Mai în glumă, mai în serios, această prevedere poate fi considerată o măsura discriminatorie și care care favorizează partidele cu priză la contracte guvernamentale grase”, a mai arătat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că toate aceste prevederi vor fi modificate în Parlament pentru a readuce democrația „în matca ei”:

„Pare din ce în ce mai mult că PNL-ului îi place mai mult în dictatură militară decât în democrație! Cine s-ar fi gândit ca în micuțul Lucovid stătea ascuns un mare dictator?!”