Un rus a închiriat un întreg compartiment al unui tren pentru ca cele trei pisici ale sale să aibă parte de toate condițiile în timpul călătoriei stăpânului. Și într-adevăr, favoritele lui cu blană și mustăți s-au bucurat de condiții princiare, rezervate doar muritorilor privilegiați, spre exemplul suveranilor care au propriul tren la dispoziție.

Fotografia realizată de un martor ocular, săptămâna aceasta, a devenit virală pe rețelele sociale din Rusia, ea arătându-le pe cele trei pisici privind curioase pe fereastră, de la etajul unui compartiment de tren.

Un pasager care călătorea dinspre Moscova spre orașul-stațiune Anapa din sudul țării a cumpărat toate locurile unui compartiment de tren, a confirmat canalul rusesc “What’s Up in Moscow” Telegram. Nu au fost oferite însă mai multe amănunte.

Admiratorii pisicilor de pe rețelele sociale au pus imediat tagul “kotokupe,” pentru fotografia devenită virală. Acest cuvânt desemnează un portmantou rusesc, care în traducere ad litteram înseamnă pisică de compartiment.

Potrivit cotidianului de stat Rossiiskaya Gazeta, rețeaua feroviară a Caucazului de Nord, aflată în proprietatea statului, a fost solicitată să ceară mai multe informații conductorilor cursei respective. Potrivit politicii companiei, proprietarii de animale le pot lua să îi însoțească, însă cu condiția să cumpere bilet pentru fiecare dintre ele. În plus, animalele pot sta doar în plasa rezervată bagajelor.

Muza lui Lagerfeld

Rusul nu este însă singurul om care a făcut o pasiune fără limită pentru felinele sale. Choupette, pisica persană a faimosului designer german Karl Lagerfeld, este unul dintre moştenitorii averii uriaşe lăsate de creatorul de modă, care a murit la vârsta de 85 de ani. Choupette are în prezent peste 198 de mii de fani pe Instagram, iar pe Twitter are 50 de mii de abonaţi.

De altfel, persana a fost tema mai multor interviuri acordate de designer, acesta mărturisind că dragostea sa pentru pisică l-a făcut să-i ofere tot ce poate mai bun: două menajere, o gardă de corp, boluri din porţelan şi farfurii de argint din care pisica mănâncă stând pe masă, şi propriile tablete la care să se joace.

Sursa: Moscow Times