Evenimentul Zilei > International > Ce fost șef de stat este căutat cu Interpolul
Ce fost șef de stat este căutat cu Interpolul

Ce fost șef de stat este căutat cu Interpolul

Autoritățile din Pakistan anunță că vor recurge la ajutorul Interpolului pentru a-l prinde și aresta pe fostul președinte pakistanez, Pervez Musharraf, pentru implicare în asasinarea fostului premier, Benazir Bhutto.

”Îl vom prinde, prin Interpol”, a afirmat ministrul de interne Rehman Malik, referindu-se la mandatul internațional emis pe numele fostului președinte pakistanez, informează CNN.
Anunțul ministrului de interne vine în contextul prezentării unui raport, în fața parlamentarilor din provincia Sindh, a fostului premier, pe seama progreselor înregistrate în ancheta privind asasinarea doamnei Bhutto, în urmă cu patru ani.

Benazir Bhutto a fost ucisă, în decembrie 2007, în urma unui atac sinucigaș, la scurtă vreme de la revenirea acesteia în Pakistan, după un exil auto-impus, pentru a candida la alegerile generale din 2008.

Ancheta a scos la iveală faptul că fostul lider al talibanilor din Pakistan, Baitullah Mehsud, a pus la cale atentatul și a plătit suma de 4.500 de dolari unei rețele de militanți islamiști pentru a comite asasinatul.
Anul trecut, un tribunal pakistanez a acuzat cinci militanți islamiști și doi oficiali din poliție în cazul uciderii lui Bhutto.

De asemenea, Pervez Musharraf a fost acuzat că nu a reușit să o protejeze pe Bhutto. Pe numele său a fost emis un madat de arestare încă din februarie 2011.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: