Evenimentul Zilei > EVZ Special > Ce fac VIP-urile când sunt prinse bete la volan. Explicații de tot râsul în fața polițiștilor de la Rutieră
Ce fac VIP-urile când sunt prinse bete la volan. Explicații de tot râsul în fața polițiștilor de la Rutieră

Ce fac VIP-urile când sunt prinse bete la volan. Explicații de tot râsul în fața polițiștilor de la Rutieră

Când sunt prinși băuți la volan, potenții zilei au întotdeauna explicații de grădiniță: „Am mâncat o salată cu prea mult oțet, „E de la niște mere verzi“ sau „Am băut doar o bere“ - sunt numai câteva dintre cele mai caraghioase scuze folosite. Nu sunt puțini cei care invocă recomandări medicale alcoolizate

Este și cazul directorului Aeroportului Internațional „Traian Vuia“ din Timișoara, Daniel Idolu, care, sâmbătă la prânz, a fost prins la volan cu o alcoolemie peste limită. Oprit la un control de rutină, după ce a suflat în etilotestul care a indicat o alcoolemie de 0,28 la mie, Idolu a avut o explicație de zile mari: la recomandarea medicului tocmai își clătea gura cu Listerine. „Circulam cu viteză mică și tocmai ce oprisem pentru a scuipa… Am o recomandare de la medicul stomatolog să cu Listerine. Listerine este o soluție pentru dezinfectarea cavității bucale, care are în compoziție alcool“, a încercat Idolu să-i aburească pe polițiștii de la Rutieră. El a primit o amendă de 1.125 de lei și i s-a reținut permisul pentru trei luni. Idolu a cerut prelevarea de probe biologice, al căror rezultat, favorabil speră el, să îl scape de sancțiuni.
O femeie de afaceri din Reșița, după ce a provocat un accident în mai, a susținut că se tratează cu pastile pe bază de alcool, evident, la recomandarea medicului: „Eu sunt bolnavă, am un tratament de urmat, iar pastilele sunt pe bază de alcool, da? Deci, sunt trează, nu am băut nimic, doar am mâncat niște pastile, doar trebuia să-mi iau tratamentul, nu?!“. Acum doi ani, cântărețul de muzică ușoară Gheorghe Gheorghiu a pus pe seama dietei alcoolemia ridicată: „Am mâncat o salată înainte, iau și niște medicamente pentru circulația sanguină, pentru tensiune. 0,16 la mie nu înseamnă că ești beat“.


FOTO: Elena TurcuPoliticienii fug de polițiști ca de dracu’

Politicienii opriți să sufle în etilotest, încearcă pur și simplu să fugă din fața polițiștilor. Day, acum doi ani, fostul vice de la Tineretul Liberal Timiș, Mircea Dragolici, a încercat să se refugieze cu mașină, cu tot, în curtea unei firme. Nu a reușit și, ca să scape, a mințit: „Am băut doar o bere“.


FOTO: Mircea DragoliciCu o zi înainte de alegerile locale, candidatul Verzilor la primăria Luncavița, Caraș Severin, Nicolae Trebuian, s-a îmbătat criță, a lovit un autoturism și a fugit de la locul faptei. În urma accidentului, trei tineri au intrat în spital.

Cea mai spectaculoasă fugă rămâne cea a fostului primar al Devei, actualul deputat, Mircia Muntean. A făcut un accident, băut la volan, și imediat a fugit de i-au sărit papucii, la propriu, din picioare, când a sărit gardul unei grădini ca să se ascundă între boscheți. Când l-au găsit polițiștii era desculț, beat, și ținea un câine în brațe.


FOTO: Dan Idolu„Abuz de putere“

În martie, un polițist din Bacău a bătut recordul la cantitatea de alcool îngurgitată: 2,1 la mie. A băgat în spital câțiva oameni și a contestat măsura arestului preventiv pe motiv că nu era chiar așa de beat.

S-a inspirat din cazul judecătoarei Elena Turcu, prinsă beată tun la volan în 2007, dar care i-a dat în judecată pentru abuz în serviciu pe polițiștii care au pus-o să sufle în fiolă. Avea o alcoolemie zdravănă, de 0,9 la mie.

„Unde sunt, unde sunt?“

Acum câțiva ani, fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, a adormit, de beat ce era, la semafor, într-o intersecție. Nu s-a trezit decât după ce s-a forțat ușa mașinii. „Unde sunt, unde sunt?“, a întrebat când a fost scos din mașină. Abia ținându-se pe picioare, a fost urcat într-un taxi, fără ca poliția să îl pună să sufle în aparatul etilotest.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.