Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce este de făcut cu românii care provoacă urșii? Robert Turcescu, siderat de o postare video
Ce este de făcut cu românii care provoacă urșii? Robert Turcescu, siderat de o postare video

Ce este de făcut cu românii care provoacă urșii? Robert Turcescu, siderat de o postare video

Într-o postare pe Facebook, jurnalistul pune o întrebare legitimă. Cât de vinovați sunt românii pentru atacurile urșilor, în condițiile în care încurajează frecvent ieșirea animalelor din sălbăticie.

Jurnalistul Robert Turcescu a comentat comportamentul curios și chiar inconștient al unor români, care nu numai că nu se tem de urși, ci chiar îi încurajează să vină mai aproape în zonele în care aceștia au pătruns nestingheriți. Pornind de la clipul video distribuit pe contul său de Facebook, Turcescu își întreabă prietenii și urmăritorii ce ar trebui făcut în această problemă a urșilor care devine tot mai acută.

Moș Martin, ce faci? Hai la o bere

„Azi, la Pârâul Rece. Totuși, ceva trebuie făcut, dar habar n-am ce. Voi ce ziceți?”, a scris jurnalistul, ca mesaj pe marginea unui clip video care înfățișează un urs slab, cu aspect famelic, plimbându-se foarte aproape de oameni, în stațiunea prahoveană. „Moș Martin, ce faci, hai la o bere”, îi strigă un bărbat, probabil cel care a făcut scurta înregistrare video.

Întrebarea sa a stârnit o amplă dezbatere, care a atras zeci de like-uri și comentarii. Mulți internauți au luat apărarea animalelor și au invocate lipsa de interes a ocolurilor silvice care se ocupau profesionist de urși înainte de Revoluție, dându-le hrană regulat.

„Le-am invadat teritoriul. Pădurile au dispărut!!!! La ce vă așteptați????”

În altă ordine, cu referire strict la clipul video postat de jurnalist, multe comentarii critică atitudinea acelor români care sfidează pericolul. „Le-am invadat teritoriul. Ei nu au nici o vină. Am distrus habitatul tuturor animalelor ce-și trăiau viața, atât la șes cît și la munte, fără a deranja. Cred că noi suntem cei care deranjăm, agresăm animalele prin comportamentul nostru neprietenos și iresponsabil”, a scris un utilizator Facebook.

Un alt comentariu de bun simț arată că „în primul rând ar trebui să nu mai construim peste puținele locuri în care ei trăiesc”. Opinie susținută de o altă comentatoare: „S-au tăiat pădurile!!!! Cu ani în urmă animalele aveau hrana dusă în pădure de către paznicii de vânătoare, pe lângă mâncare se punea sare. Erau locuri special amenajate. Pădurile au dispărut!!!! La ce vă așteptați????”

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: