Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Ce droguri s-au găsit în camera în care se afla generalul SPP Gabriel Crețu
Exclusiv. Ce droguri s-au găsit în camera în care se afla generalul SPP Gabriel Crețu

Exclusiv. Ce droguri s-au găsit în camera în care se afla generalul SPP Gabriel Crețu

Cantitatea mare de droguri de mare risc descoperite de procurorii DIICOT Brașov la perchezițiile din ”dosarul Ayahuasca” ar indica faptul că cei prezenți ar fi urmat să se drogheze zile la rând

”În același imobil anexă, de formă circulară, într-o cameră aflată în partea dreaptă a accesului în imobil, sub scări , au fost identificate și ridicate următoarele bunuri: – pungă din plastic transparent, autosigilantă, pe care se afla un abțibild cu inscripția Diplopterys Cabrerana (506,36 grame – n.n.); pungă din plastic transparent sigilată, pe care se poate vedea inscripția olografă Chal 500 (505,50 grame – n.n.); pungă din plastic transparent, autosigilantă, pe care se afla un abțibild cu inscripția Psychotria Viridis 1000 (632,60 grame – n.n.); pungă de culoare albă pe care se poate observa inscripția olografă 300 chahponga (136,25 grame – n.n.)”, se mai arată în actele procurorilor consultate în exclusivitate de evz.ro.

Informații obținute în exclusivitate de evz.ro

Pentru necunoscători, diplopterys cabrerana este o liana care se găsește originea în America de Sud, fiind cunoscută și sub numele de Chaliponga. Planta este trecută pe lista drogurilor de mare risc din cauza efectelor psihotrope pe care le dă celor care o consumă. Cealaltă plantă cu aceleași proprietăți entogene este Psychotria viridis, care este mai frecventă în comunitățile indigene din Peru și Bolivia, în timp ce Cabrerana este mai frecventă în Ecuador și Columbia.

În unele părți ale Ecuadorului este cunoscută și sub denumirea de chacruna, deși acest nume este mai des utilizat pentru psihotria viridis. De asemenea, Psychotria Viridis este trecută pe lista drogurilor de mare risc, fiind cunoscută în lumea medicilor psihiatrii pentru efectele psihoactive pe care le induce consumatorilor, care pot avea diverse halucinații, de diferite intenstități și pentru perioade de timp estimate de medici până la șase ore.

De altfel, subiectul Ayahuasda a fost dezbătut în 2010 și de Asociația Multidisciplinară pentru Studii Psihedelice (MAPS), care a ajuns la concluzia că substanța are un efect de maxim șase ori, printre reacții, fiind vărsăturile și halucinațiile.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: