Ce contraindicații pot avea persoanele cu alergii care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19

Ce contraindicații pot avea persoanele cu alergii care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19

Persoanele cu alergii severe la medicamente și alimente ar trebui să fie mai atente.

Persoanele cu alergii severe la medicamente și alimente ar trebui să fie mai atente. Sute de pacienți cu diverse alergii au fost deja vaccinați la Spitalul Alexandrovska din Sofia, Bulgaria. Se crede că 30% dintre bulgari au o alergie. În fiecare zi, dr. Valerieva primește întrebări de la pacienți dacă, în pofida acestui fapt, se pot vaccina. Și răspunsul scurt este - da.

„Acești pacienți nu sunt în niciun fel mai expuși”, a declarat dr. Anna Valerieva de la Clinica de Alergologie a Spitalului Alexandrovska, pentru televiziunea BNT. Dacă ați avut șoc alergic sever în trecut, este recomandabil să consultați un alergolog. În plus, după ce ați fost vaccinat, este o idee bună să vă monitorizeze puțin mai mult timp. „Acești pacienți ar trebui monitorizați timp de cel puțin 30 de minute într-un loc unde pot răspunde cu medicamente de urgență”, spune dr. Anna Valerieva. Numai la recomandarea unui medic se poate face așa-numita „umbrelă antialergică”, cu 3-4 zile înainte și după imunizare, pentru a lua antihistaminice. „În niciun caz nu se recomandă realizarea unei protecții dintr-un corticosteroid, care se răspândește și în spațiul public”, a spus dr. Anna Valerieva de la Clinica de Alergologie a Spitalului Alexandrovska. Toate cele trei vaccinuri aprobate până acum sunt potrivite pentru persoanele cu alergii, potrivit dr. Valerieva. Dacă se suspectează intoleranță la oricare dintre ingrediente, se poate efectua un test. Cel mai adesea reacția este cauzată de substanța polietilenglicol. „Se poate face testarea la alergii ale pielii cu una dintre componentele vaccinurilor și, astfel, pe baza examinării obiective, un vaccin poate fi preferat sau recomandat de către un specialist în detrimentul altuia, dar în niciun caz această concluzie nu poate fi generalizată", a spus dr. Anna Valerieva de la Clinica de Alergologie de la Spitalul Alexandrovska.

Cea mai probabilă reacție la vaccin

Cea mai probabilă reacție de alergie la vaccin ar putea fi întâlnită în cazul celui proteic, deoarece conține particule din virus, dar acesta nu a fost încă aprobat. Niciunul dintre pacienții cu alergii vaccinați la Spitalul Alexandrovska nu a avut o reacție alergică la vaccin. „Durerea în sine în timpul vaccinării poate fi o problemă, unii pacienți încep să se simtă mai rău din cauza intepăturii în sine, acestea sunt reacțiile pe care le așteptăm, dar nu reacții alergice severe”, spune dr. Anna Valerieva de la Clinica de Alergologie a Spitalului Alexandrovska. Și unde este bine să vaccinezi un pacient cu alergii - la medicul în care are încredere, evident.

Ne puteți urmări și pe Google News