Editura Evenimentul si Capital

Ce blestem obligă românii să-și recompenseze regește călăii și căpușele?

Malin Bot
Autor: | | 76 Comentarii | 13454 Vizualizari

Zău că românii par un popor blestemat să fie veșnic forțat să-și trateze regește călăii și căpușele. Cum altfel putem explica aberația care se consumă de 26 de ani în România?

Discutam zilele acestea cu cineva din Israel despre comunism și călăii dictaturii. L-am întrebat cum ar reacționa dacă ar afla că, din banii statului evreu sunt plătite pensii de mii de euro unor criminali de război naziști.

Mi-a răspuns că e o întrebare aberantă la care nu se poate răspunde pentru că așa ceva e imposibil, niciun popor nu ar putea accepta să-și trateze regește călăii.

Numai în România este posibil așa ceva, de 26 de ani.

În ultimele emisiuni EVZ TV, de pe B1, de anul trecut, am prezentat comparația dintre pensia de 3.200 de lei a torționarului Alexandru Vișinescu și indemnizația de invalid de război de 215 lei pe care o primesc puținii eroi ai Armatei Române care mai sunt în viață.

Subiectul a generat, în mod interesant, o audiență dublă față de audiența medie a emisiunii noastre. Trag de aici concluzia că anomalia asta este de interes maxim pentru toți românii. E de bun-simț să înțelegi că ceva e foarte în neregulă la noi, ca țară, dacă am ajuns în acest punct și nu găsim o cale să aducem lucrurile în normalitate.

...


Cred ca asta este intrebarea ultimilor 26 de ani si ca raspunsul ne explica si de ce avem acum parte de multe dintre... Posted by Mălin Bot, pagina publică on Thursday, December 31, 2015Am primit și foarte multe mesaje pe rețele sociale despre tot felul de foști securiști care o duc boierește la pensie, recompensați de stat cu sume mult peste salariile considerate mari în economia privată. Probabil că fiecare dintre dumneavoastră cunoaște, în cartierul sa localitatea lui, câteva exemple de acest fel.

Eu urmăresc pe pagina personală de Facebook câțiva astfel de călăi care au servit umil dictatura comunistă și acum chiar se laudă. Cu vila din oraș, cu casa de vacanță, cu plimbările în concedii de lux. Își permit orice, pentru că statul român le achită pensii babane.

Același stat care nu are bani pentru medici, pentru profesori, pentru veteranii de război, a găsit în 26 de ani resurse și metode să tot umfle pensiile șmecherilor fostui regim comunist, pentru ca aceștia să-și permită un lux care nu le era permis nici sub regimul comunist, dacă Ceaușescu reușea sa rămână la putere ca tovarășul Kim Jong.

Practic plătim acum călăilor dictaturii comuniste beneficii pe care dictatura însăși nu ar fi fost dispusă să le ofere în veci.

Ce popor normal la cap ar mai putea să facă așa ceva și ce blestem trebuie să fie pe români de au ajuns în situația asta?

Un blestem foarte greu pe care nici timpul nu îl ridică deși, inevitabil, cu trecerea lui călăii sunt tot mai puțini. Asta pentru că, așa cum am văzut la finele anului trecut, după ce dispar călii comunismului noi vom plăti în continuare regește căpușele post-comunismului care și-au votat tot felul de pensii speciale.

Cel mai penal parlament din istorie și-a votat singur pensii speciale. Urmează pensiile pentru șmecherii din găștile baronilor locali: primari, consilieri, șefi de județe.

Totul dintr-o economie capabilă să ducă salariul mediu numai până la 2.400 de lei, o economie care abia s-a târât în ultimii 26 de ani. Când prinde puțină vlagă, în loc să-i dăm combustibil pentru a crește și mai mult, o strângem de gât cu taxe sufocante pentru că avem de ținut în spate tot felul de cetățeni cu drepturi speciale. Pensii speciale, indemnizații speciale, șpăgi speciale.

O economie care putea să arate cu totul altfel dacă, imediat după 1990, era preluată și adaptată la noua lume prin companiile care aveau piețe de desfacere, tehnologii, oameni bine pregătiți.

Cum arăta România cu 50 de fabrici ca Dacia?

Stupoare la Loto, astazi! Ce s-a intamplat cu numerele! LIVE

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI