Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Ce ascunde Mascarada epidemiei cu Covid-19?
Ce ascunde Mascarada epidemiei cu Covid-19?

Ce ascunde Mascarada epidemiei cu Covid-19?

Suntem în plin film apocaliptic prost.

Micile ecrane difuzează în buclă imagini cu oameni mascați, în combinezoane, care stropesc cu vermorelul pe unde apucă. Bolnavii sunt transportați într-un soi de copărșee etanșe. Femeile de serviciu sunt filmate cum freacă barele de la tramvaie, redând astfel încrederea în transportul în comun.

Rafturile goale îmi trezesc noastalgia anilor ’80, când nu aveam de nici unele, dar eram normali la cap.

Politicieni, medici, igienologi, bloggeri ne îndeamnă să stăm pitiți ca orbeții și să ne spălăm bine pe mâini. Nu așa! Și mai bine!

Orice alt subiect de presă, cu excepția coronavirusului, nu mai există: nu tu guvern Câțu, nu tu congres PSD, nu tu alegeri anticipate, nu tu criză din Orientul Mijlociu, nu tu buget UE. (Doar ambițiosul Nicușor Dan mai face concurență Covid-ului).

Sunt prezentate hărți, grafice și tabele cu numărul infectaților și al morților, pe țări și regiuni ale globului.

Slavă Domnului că am intrat și noi în rândul lumii: avem un caz în Gorj, de unde era și „domnul sculptor” pe care l-am serbat recent! Pacientul nu are nici un simptom, dar un detaliu atât de mărunt nu o să taie entuziasmul morbid al presei.

Peste tot în lume, bursele se prăbușesc, întreprinderile se închid. Criza din 2008 a fost moft, dau asigurări specialiștii.

O mască se poate cumpăra pe Amazon cu 300-500 de dolari. Merge până la 1000, probabil pentru colecționari.

Nebunia cuprinde și pe capii Bisericii. Patriarhul Daniel, altminteri om cu carte, îi îndeamnă pe fiii săi duhovnicești mai slabi de înger să lase pupatul icoanelor și să vină la împărtășanie cu lingurița de acasă. Ca și cum Hristos ar fi intrat și El în carantină, lăsând vraiște Sfântul Potir.

În acest spirit progresist, ne așteptăm ca numele Prea Fericirii Sale să fie scandat cu entuziasm la viitorul miting din Piața Victoriei de Andrei Caramitru și tovarășii lui.

În toată Biserica, un ierarh obscurantist, Episcopul Hușilor, PS Ignatie, a comentat amar: „Dacă timp de peste două mii de ani Împărtășania a fost „medicamentul nemuririi” (Sfântul Ignatie Teoforul), în era coronavirusului a devenit medicamentul muririi. Ce metamorfozare secularistă!”

(Revenirea grăbită Patriarhului – cum că n-a vrut să spună ce a spus – nu poate șterge dezastrul efectului deja creat: Relativizarea Sfintelor Taine.)

Vedem coșmarul, dar, până la urmă ce ascunde el?

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: